Sti

Ét enkelt telefonnummer for at få hjælp i hele Europa.

Ved du, hvilket nummer du skal ringe, hvis der sker en ulykke på din arbejdsplads eller skole? Hvad nu, hvis du er på ferie i udlandet? Alle alarmcentraler i hele EU har samme nummer – 112.

I en nødsituation tæller hvert sekund. Der er ikke tid til at fumle rundt efter et telefonnummer, når der står liv på spil. Derfor her EU indført et fælles alarmnummer for alle medlemslandene. Det samme nummer kan bruges, uanset om der går ild i dit hus i Sverige, eller du kommer ud for en trafikulykke i Italien.

Når du ringer til 112, vil en lokal operatør enten selv hjælpe sig eller stille dig videre til den alarmcentral, du har brug for ‑ ambulance, politi eller brandvæsen.

Det fælles alarmnummer i hele EU English er et praktisk middel til at sikre, at alle kan rejse frit og sikkert rundt i Europa. Det virker allerede i alle EU-lande undtagen Bulgarien. Det erstatter ikke de gamle nationale alarmnumre, men fungerer parallelt med dem.

Nummeret har været i brug i næsten 20 år, og alligevel er det kun 22 % af europæerne, der kender det. EU-landene opfordres derfor til at slå på tromme for nummeret og oplyse borgerne om, hvordan man skal bruge det English . Hvis din bil f.eks. bryder sammen på motorvejen, er det ikke 112, du skal ringe til! EU-landene bliver også bedt om at sørge for, at opkald kan spores. Det er et juridisk krav, men har også praktisk værdi, fordi den, der ringer op, måske ikke kan angive sin nøjagtige position.

Det er gratis at ringe 112 fra en fastnet-, mobil- eller mønttelefon. Opkaldene går normalt igennem, selv om taletiden er opbrugt, eller du er uden for dit mobilnets rækkevidde.

Mere om 112 i Danmark English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links