Cale de navigare

Gestionarea frontierelor într-o lume globalizată - 13/02/2008

Barcă de pescuit transportând potenţiali imigranţi, escortată în port.

Noul pachet de măsuri încearcă să rezolve problema presiunii migraţiei şi a traficului de persoane, păstrând, în acelaşi timp,  o procedură simplă pentru călătorii legitimi.

Odată cu extinderea de anul trecut a zonei fără frontiere Schengen DeutschEnglishfrançais şi cu eliminarea sistematică a controalelor la graniţele interne, UE trebuie, mai mult ca niciodată, să-şi administreze frontierele  externe în mod coerent. Pentru a realiza acest lucru, fără a complica procedurile pentru călătorii legitimi, Comisia a înaintat în cursul acestei săptămâni un pachet de măsuri.

În primul rând, un nou sistem european de supraveghere a frontierelor ar urma să reducă numărul de imigranţi care trec neobservaţi graniţele externe ale UE. Se doreşte, de asemenea, ca acest sistem să îmbunătăţească securitatea în interiorul UE, prin prevenirea fenomenelor de infracţiune transfrontalieră precum terorismul, traficul de persoane DeutschEnglishfrançais, traficul de droguri şi comerţul ilegal cu arme.

Alte măsuri reflectă hotărârea UE de a reduce numărul tragic al deceselor înregistrate în rândul imigranţilor ilegali, prin salvarea mai multor vieţi pe mare. Odată cu demararea activităţilor agenţiei europene de cooperare la frontiere, Frontex English, statele membre vor participa la mai multe operaţiuni comune, care includ patrularea pe mare şi formarea poliţiştilor naţionali de frontieră . De asemenea, se află în discuţie crearea unui sistem european permanent de poliţişti de frontieră.

Un cuvânt de spus vor avea şi noile tehnologii: un sistem de înregistrare a intrărilor şi ieşirilor cetăţenilor din afara UE, un sistem electronic de autorizare a călătoriilor, precum şi alte instrumente de gestionare a frontierelor. „Se va folosi tehnologia cea mai avansată, pentru a atinge cel mai înalt nivel de siguranţă”, a explicat Franco Frattini, comisarul european pentru justiţie, libertate şi securitate.

Mai multe despre acţiunile UE cu privire la imigrare DeutschEnglishfrançais

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile