Navigációs útvonal

Határigazgatás a globalizáció korában - 13/02/2008

Bevándorolni kívánókat szállító halászhajót kísérnek a kikötőbe.

Az új intézkedéscsomag a bevándorlás és az emberkereskedelem problémájára keresi a törvényesen utazókat nem terhelő megoldást.

A határmentes schengeni övezet DeutschEnglishfrançais tavalyi kibővülésével és a belső határokon végzett ellenőrzések következetes felszámolásával egyre fontosabbá válik az EU számára a külső határok koherens igazgatása. A Bizottság intézkedéscsomagot terjesztett elő ezen a héten, amellyel e kihívásnak a törvényesen utazók életének megnehezítése nélkül törekszik megfelelni.

Az új európai határőrizeti rendszer lecsökkentené a külső határokon észrevétlenül átjutó illegális bevándorlók számát, és fokozná az EU belső biztonságát, megakadályozva a határokon átnyúló bűnözést, így a terrorizmust, az emberkereskedelmet DeutschEnglishfrançais, a kábítószer-csempészetet és az illegális fegyverkereskedelmet.

Más intézkedések az EU azon eltökélt szándékát tükrözik, hogy csökkentse azon illegális bevándorlóknak a számát, aki a tengereken lelik halálukat. A tagállamok együttműködésével több közös műveletre is számítani lehet, mivel a Frontex English – az EU határigazgatási ügynöksége – fokozza tevékenységét, többek között a tengeri járőrözés és a tagállami határőrök képzése területén. A felvetések között szerepel egy állandó európai határőri rendszer létrehozása is.

Az új technológiák is helyet kapnak a nem uniós országok állampolgárainak be- és kilépését nyilvántartó rendszer, az elektronikus utazásengedélyező rendszer és más határigazgatási eszközök bevezetésével. „A legkorszerűbb technológiákat fogjuk használni a lehető legmagasabb szintű biztonság elérésére” – fejtette ki Franco Frattini, az EU bel- és igazságügyi biztosa.

További információk az EU bevándorlással DeutschEnglishfrançais kapcsolatos intézkedéseiről

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek