Sti

G8-ledere giver verdenshandelen en hånd - 17/06/2013

Logo for G8-topmødet med teksten "G8 Lough Erne 2013” © UK government

G8-ledere fokuserer på handel og økonomi, skat og korruption i erhvervslivet på årligt møde – 17. og 18. juni.

Før G8-topmødet i Lough Erne i Nordirland, fremlagde Kommissionens formand, José Manuel Barroso, EU's synspunkter DeutschEnglishfrançaisportuguês om, hvordan den internationale handel og økonomien kan hjælpes på vej samt bekæmpelse af skattetænkning og korruption i erhvervslivet.

Mere handel, fair handel

EU's handelspolitik English støtter en fri verdenshandel som fundament for bæredygtig vækst, arbejdspladser og udvikling.

EU's bilaterale handelsaftaler kan ifølge José Manuel Barroso fungere som platform for bredere multilateral verdenshandel. Hvis alle løbende forhandlinger om frihandel ender med aftaler, stiger EU's bnp med 2,2 %, og det skønnes, at der kommer 2,2 millioner nye job til.

EU støtter også et forslag til en international aftale DeutschEnglishfrançais om at hjælpe handelen i udviklingslandene på vej ved at forenkle handelsreglerne, bl.a. import- og eksportprocedurerne.

Kamp mod skattetænkning

Kommissionsformanden udtalte, at der på internationalt plan skal ske mere for at lukke de smuthuller i skattelovgivningen, som koster EU-landene 1 billion euro (ca. 7,5 billioner kroner) om året. Det er penge, som kunne bruges til investeringer i uddannelse, sundhed og infrastruktur.

Han opfordrede G8-lederne til at fokusere på en ny international standard for udveksling af personlige finansielle oplysninger landene imellem. EU's regler English kan bruges som udgangspunkt for en sådan aftale.

Nej til korruption

José Manuel Barroso opfordrede flere lande til at slutte sig til den globale kamp mod ulovlige betalinger til regeringer.

EU taler for større åbenhed om betalinger til værtslandenes regering fra f.eks. udvindingsindustrien (olie, gas, minedrift og skovbrug). EU har styrket sine egne regler for indsigt DeutschEnglishfrançais og regnskabsføring DeutschEnglishfrançais for at sikre, at sådanne betalinger skal indberettes som et værn mod korruption.

Udenrigspolitik

Blandt de andre emner er global sikkerhed, klimaforandringer og krisen i Syrien.

G8 er en uformel gruppe på 8 store økonomier, der mødes en gang om året for at drøfte globale spørgsmål af fælles interesse. EU er med, og det samme gælder EU-landene Frankrig, Italien, Storbritannien og Tyskland.

Alle G8-landene er også medlemmer af G20. Næste G20-topmøde løber af stablen i russiske Sankt Petersborg den 5.-6. september 2013.

Læs mere om EU i G8 og G20 DeutschEnglishfrançaisportuguês

G8-topmøde 2013 English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links