Sti

Kommissionen starter høring om, hvordan vi kan stoppe tvungen omskæring af piger og kvinder.

Hvis en piges ydre genitalier fjernes helt eller delvis, sker det kun af kulturelle, religiøse eller sociale hensyn – aldrig af lægelige grunde.

Det anslås, at hundredtusindvis af kvinder, der bor i Europa, er blevet skamferet på denne måde. De er blandt de 100 til 140 millioner, der bliver ofre for denne praksis rundt omkring i verden – heraf 90 millioner i Afrika. Denne praksis har alvorlige fysiske og psykiske konsekvenser for ofrene.

Mange flere piger og kvinder vil blive udsat for sådanne overgreb, medmindre alle regeringer gør mere for at forebygge dem – i EU og hele verden.

Selv om skamfering af kønsorganer er ulovlig i de fleste lande, fortsætter traditionen. Retsforfølgelse er en sjældenhed, ofte fordi det ikke er let at opdage, beviser er svære at finde, og folk tøver af forskellige grunde med at indberette forbrydelsen.

Hjælp

Du kan hjælpe med at finde en måde at udrydde denne praksis på i Europa ved at besvare et par spørgsmål i en onlinehøring DeutschEnglishfrançais slag.

En ny rapport English afslører, at der er ofre eller mulige ofre i mindst 13 EU-lande: Belgien, Danmark, Finland, Frankrig, Holland, Irland, Italien, Portugal, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland og Østrig. Rapporten fortæller også om, hvilke initiativer EU-landene har taget for at stoppe overgrebene.

For at markere den internationale kvindedag Englishespañolfrançais den 8. marts afsætter Kommissionen yderligere 3,7 millioner euro (ca. 27 millioner kroner) til EU-programmer, der forebygger vold mod kvinder. Der går også 11,4 millioner euro (ca. 85 millioner kroner) til organisationer og andre, der hjælper ofre.

Blandt andre EU-tiltag for at stoppe skamfering af kvinders kønsorganer English (og alle former for vold mod kvinder) i og uden for EU indgår støtte til ofre og mulige ofre i de lande, hvor det forekommer.

EU's indsats på området understøttes af forskning i Det Europæiske Ligestillingsinstitut Englishlietuvių kalba , som gør det muligt at målrette midlerne til der, hvor behovet er størst.

Mere om vold mod kvinder DeutschEnglishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links