Sti

Vi hjælper dig med at hjælpe andre - 24/09/2012

EU-program skal uddanne volontører til globale humanitære hjælpeprojekter og sætte standarder.

Tusindvis af europæere arbejder allerede som frivillige i udlandet, hvor de hjælper ofre for ulykker og kriser. Og mange flere ville gerne være med, hvis det var muligt.

Kommissionen har et forslag English til, hvordan vi alle kan hjælpe til, hvor der er mest brug for det. Det sker ved, at der skal oprettes et EU-korps for frivillig humanitær hjælp. Programmet skal sørge for praktisk oplæring, sætte standarder for brug af volontører og bringe dem sammen med humanitære organisationer.

Med trænede frivillige bliver EU's humanitære bistand mere effektiv. De europæiske standarder skal ledsages af en certificeringsordning, der anerkendes af støtteorganisationerne.

Omkring 10 000 europæere får en oplæring som led i programmet fra 2014 til 2020. Yderligere 10 000 skal støtte de udsendte ved at udføre opgaver, der kan klares hjemmefra på en pc.

De frivillige skal være fyldt 18 år og være borgere eller bosat i et EU-land eller i et af de andre deltagende europæiske lande.

Der kan være tale om folk, som vil have erfaring i den humanitære sektor, eller som er eksperter eller pensionister med særlige kvalifikationer. Hvordan de uddannes, og hvor de sendes til, afhænger af deres erfaring.

EU skal også sørge for uddannelse til 7 000 lokalt ansatte og frivillige i udviklingslandene.

EU tager sig af certificering af de organisationer, der anvender de europæiske standarder for brug af frivillige. Det er organisationernes opgave at finde passende projekter og ansøge om bevillinger, så de kan bruge volontørerne fra EU.

Afprøvet på stedet

Kommissionen har siden 2011 banet vejen for volontørkorpset gennem pilotprojekter Englishfrançais , som er finansieret af afdelingen for humanitær bistand (ECHO). Der er bred offentlig tilslutning English til tanken.

Projekterne har undersøgt, hvordan man får mest ud af frivillige på stedet.

Der arbejder nu uddannede europæiske frivillige i over 30 lande. En af dem er Aine Lynch English , der arbejder i Kurgan-Teppe i Tadsjikistan som uddannelseskonsulent for Save the Children UK English . En anden er Olivia Defrene Englishfrançais , der er frivillig i Fransk Røde Kors English og som arbejder i Vanuatu i Stillehavet.

I år begyndte en ny runde pilotprojekter med uddannelse af frivillige.

Mere om Det Europæiske Volontørkorps Englishfrançais

Sig din mening om volontørkorpset English

Mere om EU's humanitære bistand Englishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links