Sti

G8 slår et slag for stabilitet og vækst – Grækenland bliver i euroområdet - 23/05/2012

Logo for G8-topmødet – skilt og tekst "Camp David, G8, 2012” © G8

På G8-topmødet i Camp David den 18. og 19. maj sluttede lederne op om tosporet plan for stabilitet og vækst, der skal hjælpe verdensøkonomien på ret køl og skabe job.

Under en åbenhjertig diskussion i Camp David blev alle G8-lederne enige om at give den økonomiske genopretning en hånd og styrke tilliden ved at skabe orden i de offentlige finanser og samtidig støtte væksten.

De udtalte også, at et stærkt og sammenhængende euroområde er vigtigt for den globale stabilitet og genopretning. De anerkendte EU's indsats for at genoprette væksten og udtrykte, at de gik stærkt ind for, at Grækenland skal blive i euroen og samtidig overholde sine forpligtelser.

Kommissionens formand, José Manuel Barroso, og Det Europæiske Råds formand, Herman Van Rompuy, repræsenterede EU på mødet.

“I spørgsmålet om Grækenland er det væsentligt, at vi sammen med partnerne i G8 igen fik slået fast, at vi vil have, at Grækenland bliver i euroområdet, og at der står respekt om de indgåede forpligtelser”, sagde de i en fælles udtalelse English .

G8-lederne enedes også om en fælles indsats ved afbrydelse af olieforsyningerne, så vi undgår chokvirkninger for den globale økonomi.

På afgørende områder kom der vigtige resultater ud af mødet, der varede to dage, bl.a.:

  • En ny alliance for fødevaresikkerhed og ernæring English blev søsat dagen før G8-topmødet. Den skal samle donorer, partnerlande og den private sektor i en fælles indsats for at hjælpe 50 millioner mennesker ud af fattigdom i det næste årti.
  • Et nyt engagement i Deauville-partnerskabet English med de arabiske lande. Her arbejder G8 sammen med lande i det sydlige middelhavsområde for at støtte økonomiske reformer, åben regeringsførelse, handel og investeringer.
  • Enighed om at gå med i koalitionen for klima og ren luft for at mindske kortvarige elementer, der forurener luften, og klar støtte til en klimaaftale, der er bindende for alle parter, i 2015.

G8-lederne opfordrede Syriens regering og oppositionsstyrker til at overholde en fredsplan fra FN og Den Arabiske Liga, så landet kan blive et demokrati.

G8 er en uformel gruppe af udviklede økonomier, der mødes én gang om året for at drøfte spørgsmål af fælles eller global interesse. EU deltager sammen med følgende EU-lande: Frankrig, Italien, Tyskland og Storbritannien.

Alle G8-lande er også medlemmer af G20. I næste måned holder G20 topmøde i den mexicanske by Los Cabos.

Læs mere i den fuldstændige Camp David-erklæring English

Mere om EU sammen med G8 DeutschEnglishfrançaisportuguês

G8-topmøde 2012 English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links