Cale de navigare

De 20 ani, UE acordă ajutor în caz de dezastre - 12/04/2012

În ultimii 20 de ani, statele membre ale UE au pus bazele unei coordonări mai eficiente, ceea ce a permis ca victimele dezastrelor şi conflictelor să beneficieze mai repede de ajutor, peste tot în lume.

Foametea din Somalia, taberele de refugiaţi din fosta Iugoslavie, cutremurul puternic din Peru, inundaţiile din Bangladesh sunt numai câteva exemple de situaţii în care ECHO intervine din 1992.

ECHO a fost creat pentru a-i permite UE să-şi coordoneze răspunsul la crizele internaţionale, în contextul în care UE nu a dispus de instrumentele necesare pentru a interveni în soluţionarea crizelor din 1991.

Începând din 1992, ECHO a facilitat răspunsul UE la crizele de pe glob, oferind mai rapid ajutor victimelor şi salvând mai multe vieţi. De exemplu, din 2001, ECHO a putut furniza fonduri de urgenţă de până la 3 milioane de euro, în doar 48 de ore.

În 2010, aria de intervenţie a ECHO a fost extinsă, incluzând în prezent şi protecţia civilă Englishfrançais a victimelor dezastrelor din Europa.

În 2011, ECHO a lansat faza pilot a Corpului voluntar european de ajutor umanitar Englishfrançais , care le permite cetăţenilor de rând să participe la acţiuni umanitare.

Mai mult decât atât, volumul de ajutor umanitar oferit de UE s-a triplat. De exemplu, în 2011, bugetul anual alocat acţiunilor în acest domeniu a fost de 1 miliard de euro.

Această creştere reflectă incidenţa din ce în ce mai crescută a dezastrelor asupra populaţiei la nivel mondial. Însă, în acelaşi timp, demonstrează faptul că UE este hotărâtă să-i ajute şi mai mult pe cei aflaţi în nevoie - potrivit unui sondaj English recent, 80% din cetăţenii europeni sunt de acord cu politica europeană în acest domeniu.

Cel mai important donator la nivel mondial

Circa 200 de organizaţii de ajutor umanitar, printre care o serie de agenţii ONU şi organizaţii neguvernamentale, reprezintă canalele prin care ECHO distribuie ajutorul furnizat de UE pentru intervenţii în situaţii de criză.

Sprijinul furnizat de UE include asistenţă de urgenţă (medicamente, alimente, apă) şi ajutor pe termen lung pentru persoanele aflate în tabere de refugiaţi (ex. grupuri sanitare, şcoli).

În 2011, proiectele finanţate de UE au ajutat circa 160 000 de copii din regiunea Sahel (Africa), care sufereau de subnutriţie, precum şi victimele crizelor din Haiti, Libia, Japonia, Yemen, Somalia şi din alte regiuni ale lumii.

UE este cel mai important donator de ajutor umanitar din lume. Împreună cu ţările membre, Uniunea Europeană contribuie cu mai mult de jumătate din volumul de ajutor acordat oficial la nivel mondial.

Detalii despre ajutorul umanitar şi protecţia civilă Englishfrançais

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile