Navigointipolku

EU:n tavoitteet G20-huippukokouksessa - 31/10/2011

G20-huippukokouksen logo – Eiffelin torni ja teksti "G20 France 2011" © G20

EU haluaa saada maailman talousmahdit edistämään talouskasvua ja kansainvälistä kauppaa sekä uudistamaan rahoitusmarkkinoita.

EU:n pyrkimyksenä Cannesissa 3.–4.11.2011 pidettävässä G20-maiden huippukokouksessa on saada kaikki ryhmän maat mukaan toteuttamaan yhteisiä tavoitteita.

EU on jo näyttänyt esimerkkiä yhteisestä toiminnasta koordinoimalla omia toimiaan English joidenkin jäsenmaidensa talouskriisien ja velkaongelmien selvittämiseksi.

Nyt se haluaa saada kaikki G20-maat mukaan edistämään talouskasvua ja korjaamaan maailman talouden epätasapainoa. Maiden halutaan toteuttavan talousarviouudistuksia, vahvistavan kotimaisia talouksiaan ja kohtuullistavan valuuttakurssejaan.

G20-maiden on myös vauhditettava finanssimarkkinoidensa uudistamista. Keskeisiin toimiin kuuluu johdannaiskaupan parempi sääntely ja pankkikonkurssien riskin pienentäminen.

Lisäksi on parannettava sääntelyä, joka koskee maailman suurimpia finanssilaitoksia ja esimerkiksi sijoitus- ja vakuutuslaitosten pankkimaisia toimia.

Sopimus yksistä maailmanlaajuisesti hyväksytyistä tilinpäätösstandardeista auttaisi sääntelijöitä valvomaan monikansallisia yrityksiä tehokkaammin.

Olisi myös lisättävä Kansainvälisen valuuttarahaston resursseja auttaa talousvaikeuksissa olevia maita.

Lisäksi EU esittää kokouksessa, että otettaisiin käyttöön pääomasiirtojen kansainvälinen transaktiomaksu eli finanssitransaktiovero. Sitä kautta myös finanssiala osallistuisi yhteiskunnan rahoittamiseen.

Edistetään kaupankäyntiä

Kaupankäynnin edistäminen on tehokkain tapa tukea maailmanlaajuista talouskasvua ja työllisyyttä. Monilla mailla on kuitenkin käytössä protektionistisia suojatoimia, jotka epäoikeutetusti antavat kotimaiselle tuotannolle muita edullisemman aseman.

EU haluaa tehostaa Maailman kauppajärjestön puitteissa käytäviä neuvotteluja kaupan esteiden poistamisesta erityisesti vähiten kehittyneiden maiden osalta.

On myös varmistettava raaka-aineille maailmanlaajuiset markkinat ja avoin kaupankäyntijärjestelmä, joka on samalla myös oikeudenmukainen ja kestävä.

Maailmanlaajuisen talouspolitiikan koordinoinnissa on keskityttävä työllisyyteen ja köyhyyden vähentämiseen. G20-ryhmän maiden on pidettävä kehitysyhteistyötä, elintarviketurvaa ja ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevat sitoumuksensa.

EU:ta edustavat Cannesissa Euroopan komission puheenjohtaja José Manuel Barroso ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman Van Rompuy.

Lisää EU:n kannasta G20-kokouksessa DeutschEnglishfrançaisportuguês

Seuraa G20-kokousta Englishfrançais

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä