Sti

EU's prioriteter på G20-topmøde - 31/10/2011

Logo for G20-topmødet – Eiffeltårnsymbol og teksten "G20 France 2011" © G20

EU vil opfordre verdens største økonomier til at vedtage en plan for genopretning af global vækst, reform af finansmarkederne og mere verdenshandel.

Alle lande skal give et bidrag til planen, vil EU sige på G20-mødet i Cannes i Frankrig den 3. og 4. november.

EU-landene har vist vejen ved at koordinere sit udspil English på den økonomiske krise og de gældsproblemer, nogle af EU-landene kæmper med.

Nu vil EU opfordre G20-landene til at støtte væksten og takle de økonomiske ubalancer ved at reformere deres budgetter, styrke deres nationale økonomier og sørge for, at deres valutakurs finder et rimeligere leje.

G20 bør øge tempoet i reformerne af finansmarkederne. Blandt prioriteterne er bedre regulering af handelen med derivater og en mindskning af risikoen for bankkrak.

Samtidig er der behov for en yderligere indsats for at regulere verdens større finansielle virksomheder og den bankvirksomhed, der drives af investerings- og forsikringsselskaber og andre.

Hvis der kan indgås en aftale om et fælles sæt globale regnskabsstandarder, kan de tilsynsførende bedre overvåge multinationale virksomheder.

Flere midler til den Internationale Valutafond vil klæde den bedre på til at støtte lande, der har økonomiske vanskeligheder.

På mødet vil EU også stille forslag om en global skat på finanstransaktioner. Forslaget skal sikre, at finansverdenen giver et rimeligt bidrag til samfundet.

Mere handel – mindre protektionisme

Mere handel er den mest effektive støtte til global vækst og jobskabelse. Men mange lande gemmer sig stadig bag protektionistiske mure, og det giver deres virksomheder en urimelig fordel over for andre.

EU vil slå til lyd for flere forhandlinger i Verdenshandelsorganisationen (WTO), så handelshindringerne kan fjernes. Især de hindringer, der hæmmer verdens mindst udviklede lande.

Landene skal også sørge for et globalt marked og et åbent handelssystem for råmaterialer, som er rimeligt, bæredygtigt og gennemsigtigt.

Koordineringen af den økonomiske politik på verdensplan bør være rettet mod øget beskæftigelse og mindre fattigdom. Landene bør følge op på deres tilsagn om udviklingsstøtte, fødevaresikkerhed og klimaforandringer.

EU's repræsentanter i Cannes bliver Kommissionens formand, José Manuel Barroso, og Rådets formand, Herman Van Rompuy.

Mere om EU's holdninger på G20-mødet DeutschEnglishfrançaisportuguês

Følg G20-mødet Englishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links