Sti

Globale mål på G8-topmøde - 30/05/2011

Logo for G8-topmødet - logo med Eiffeltårnet og teksten "G8 France 2011" © G8

Mellemøsten og Nordafrika, atomsikkerhed og økonomisk genopretning stod øverst på dagsordenen, da G8 mødtes i Deauville i Frankrig den 26. og 27. maj.

Kommissionens formand José Manuel Barroso og Det Europæiske Råds formand Herman Van Rompuy repræsenterede EU.

Blandt de andre debatpunkter var G8's partnerskab med Afrika, miljøet, fred og sikkerhed og - for første gang - internettets socioøkonomiske betydning.

EU rejste til Deauville med klare prioriteter i kufferten. Da topmødet sluttede, havde G8-partnerne givet faste tilsagn om at matche EU's indsats.

Støtte til overgang til demokrati

I det nye Deauvillepartnerskab English vil G8 arbejde sammen med partnerne i det sydlige Middelhavsområde, der lancerer politiske og økonomiske reformer. Samtidig vil EU støtte dette arbejde gennem sit partnerskab for demokrati og fælles velstand med det sydlige Middelhavsområde DeutschEnglishfrançaisportuguês .

G8-landene og de multilaterale udviklingsbanker har lovet 20 milliarder euro (ca. 150 milliarder kroner) til støtte for demokratiske reformer, og samtidig tilbyder EU nye midler - 1,24 milliarder euro (ca. 9,2 milliarder kroner) ekstra i tilskud fra nu af og til 2013 - som led i den reviderede naboskabspolitik DeutschEnglishfrançais .

Sikkerhedsstandarder for atomkraft

G8-landene sluttede op om EU's opfordring til stresstest af atomkraftværker over hele verden som led i en gennemgang af de internationale sikkerhedsstandarder. Alle 143 atomkraftværker i EU skal stresstestes fra juni.

Tættere forbindelser med Afrika

Den første fælles erklæring English nogensinde om menneskerettigheder, demokratisk styring og bæredygtig udvikling med Afrikanske ledere afspejler EU's ønske om et partnerskab, der er baseret på fælles ansvarlighed og åbenhed. I oktober vil Kommissionen fremsætte lovforslag om at forpligte virksomheder til at offentliggøre oplysninger om deres aktiviteter i de afrikanske lande.

Øget multilateralisme og global politik

G8-partnerne delte EU's ønske om at styrke det multilaterale system og liberalisere verdenshandelen i overensstemmelse med Verdenshandelsorganisationens Dohamandat fra 2001. Heri opfordres der til en fair verdenshandelsordning.

G8, der blev oprettet i 1975, er en uformel gruppe af udviklede økonomier, der mødes én gang om året for at drøfte spørgsmål af fælles eller global interesse. EU deltager sammen med følgende EU-lande: Frankrig, Italien, Tyskland og Storbritannien.

President Barroso’s speech English

Joint statement by European Council President Van Rompuy and European Commission President Barroso English

Mere om EU sammen med G8 DeutschEnglishfrançaisportuguês

G8-topmøde 2011 English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links