Sti

EU's flag side om side med Japans © EU

EU reagerer hurtigt på Japans nødråb om hjælp til at bekæmpe eftervirkningerne af jordskælvet og tsunamien den 11. marts, herunder krisen på flere atomkraftværker.

Den 15. marts bad Japan EU om hjælp til at afværge den stadigt værre humanitære krise - flere hundrede tusind mennesker har akut behov for lægehjælp, ly og mad, efter at jordskælvet og tsunamien hærgede landets nordøstlige kyst.

EU har aktiveret sit katastrofeberedskab English , der hjælper de 27 medlemslande med at koordinere hjælpen, når der opstår kriser internt i EU eller ude i verden.

En række lande tilbød straks at hjælpe Japan med tæpper, madrasser, vandflasker, vandbeholdere og rensningsanlæg.

EU yder desuden bistand ved at:

  • oprette en onlineinformationscentral English for EU-borgere, der er berørt af jordskælvet
  • samle et hold på 10 eksperter, som står klar til at rejse til Japan for at koordinere EU-hjælpen - med støtte fra specialister i stråling, atomenergi og andre tekniske områder
  • sende en ekspert i humanitær nødhjælp af sted for at supplere et FN-hold sammen med en forbindelsesofficer, der skal koordinere kommunikationen med den japanske regering.

Atomkrisen

Krisen på Japans atomkraftværker følges nøje. Kommissionen modtager regelmæssige opdateringer fra Den Internationale Atomenergiorganisation.

Den har også holdt møder med EU's 27 nationale atomsikkerhedsmyndigheder og de ansvarlige for opførelsen og driften af atomkraftværkerne i Europa. Målet var at vurdere, hvor godt forberedt man er i EU på at løse lignende problemer.

Kommissionen vil koordinere stresstest af alle atomkraftværker i EU for at garantere, at de er sikre. EU vil bede sine nabolande om at forpligte sig til at gennemføre lignende test.

Mere hjælp

EU er i løbende kontakt med den japanske regering for at fastslå, hvordan man bedst kan yde yderligere hjælp.

Mere om EU's reaktion på jordskælvet i Japan English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links