Navigointipolku

Nopeaa hätäapua kaikkialle maailmaan - 26/10/2010

Paikallisia ihmisiä ja avustustyöntekijöitä © EU/ECHO/Malini Morzaria

Katastrofien määrä maailmassa lisääntyy jatkuvasti, ja apu on kyettävä toimittamaan perille nopeasti ja tehokkaasti.

Viimeaikaiset katastrofit ovat osoittaneet, että EU:n nykyinen katastrofiapujärjestelmä toimii tehokkaasti. Valmiuksia halutaan kuitenkin jatkuvasti parantaa. EU on laatinut uuden strategian English, jonka tavoitteena on saada järjestelmä entistä sujuvammaksi ja hyödyntää yhdistettyjä voimavaroja parhaalla mahdollisella tavalla.

Ilmastonmuutos, väestönkasvu ja teollisuuden kasvu ovat vaikuttaneet katastrofien määrän lisääntymiseen viimeksi kuluneiden 20 vuoden aikana, ja tämä suuntaus näyttää jatkuvan.

Katastrofitilanteissa EU:n seuranta- ja tiedotuskeskus English vastaa avustustoiminnan koordinoinnista ja tiedottamisesta. Se huolehtii, että katastrofin koettelemat maat saavat tarvitsemaansa apua.

Saatavilla oleva apu riippuu kuitenkin yksittäisten EU-maiden tapauskohtaisesti tekemistä avustustarjouksista. Uuden strategian tavoitteena on varmistaa, että toimintavalmiudessa on aina hätäaputyöntekijöitä ja tarvittavia välineitä, kuten kenttäsairaaloita ja metsäpalojen torjunnassa käytettäviä lentokoneita. Katastrofitilanteessa apu saadaan silloin nopeammin hädänalaisten luo.

EU haluaa myös parantaa yhteistyötä kansainvälisten järjestöjen kanssa, jotta toiminta kriisitilanteissa on koordinoidumpaa. Euroopan hätäapukeskuksen tavoitteena on tehdä tiivistä yhteistyötä esimerkiksi YK:n, Punaisen ristin ja kansalaisjärjestöjen kanssa.

Koko EU:n kattaneen kyselytutkimuksen English mukaan 80 prosenttia kansalaisista haluaa EU:n auttavan katastrofitilanteissa. EU aikoo uuden strategian mukaan tiedottaa kansalaisille entistä paremmin siitä, miten se toimii erilaisissa katastrofitilanteissa sekä Euroopassa että muualla maailmassa.

Tänä vuonna monet maat ovat yhdessä toimittaneet lääkkeitä, telttoja ja muuta apua Pakistanin tulvien uhreille. Portugali puolestaan pyysi heinäkuussa välineistöä metsäpalojen torjumiseen. Aivan hiljattain asiantuntijaryhmä auttoi Unkarin viranomaisia arvioimaan, miten myrkkyliejun saastuttamat joet ja maaperä voitaisiin puhdistaa.

Lisätietoa humanitaarisesta avusta ja pelastuspalvelusta Englishfrançais

Lisätietoa EU:n katastrofiapuvalmiuksista English

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä