Cale de navigare

Supravieţuitorii inundaţiilor din Pakistan, ameninţaţi de pericolul izbucnirii unor epidemii - 30/08/2010

Kristalina Georgieva se întâlneşte cu victimele inundaţiilor din Pakistan © UE

La întoarcerea din Pakistan, comisarul european pentru ajutor umanitar a declarat că bolile cauzate de apa infestată se răspândesc rapid printre supravieţuitorii inundaţiilor, existând pericolul izbucnirii unor epidemii.

Pe parcursul celor două zile pe care le-a petrecut în Pakistan, comisarul Kristalina Georgieva s-a întâlnit cu oficalităţi locale, cu lucrători în domeniul ajutorului umanitar şi cu victime ale inundaţiilor. Potrivit declaraţiilor sale, pagubele sunt "inimaginabile", zona afectată fiind de cinci ori mai mare decât suprafaţa Belgiei.

"Riscul de izbucnire a unor epidemii este extrem de îngrijorător", a spus doamna Georgieva în cadrul unei conferinţe de presă, referindu-se la numărul alarmant de mare de cazuri de îmbolnăvire din cauza consumului de apă infestată, înregistrate în ultimele zile. La reuniunea de săptămâna viitoare, miniştrii de externe din UE vor discuta despre elaborarea unei strategii prin care să se facă faţă acestui pericol.

Inundaţiile fără precedent cauzate de ploile musonice au făcut între 1500 şi 2000 de victime şi au ras de pe faţa pământului peste un milion de case şi 3,4 milioane de hectare de recolte. Numărul persoanelor afectate se ridică, în total, la 17 milioane.

Statele membre ale UE s-au angajat să ofere un ajutor de urgenţă de 230 de milioane de euro, din care 70 de milioane vor reprezenta finanţare europeană. Această cifră depăşeşte jumătate din obiectivul iniţial stabilit de ONU.

Pakistanul va avea nevoie şi de ajutor pentru reconstrucţie, însă deocamdată nu a fost dată publicităţii nicio cifră. În acest sens, în a doua parte a anului, Islamabad va găzdui o conferinţă a donatorilor.

 

Detalii despre ajutorul acordat de UE Pakistanului Englishfrançais

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile