Navigointipolku

Epidemiat uhkaavat Pakistanin tulvauhreja - 30/08/2010

Kristalina Georgieva tapaa Pakistanin tulvien uhreja © EU

Pakistanin tulvista henkiinjääneitä uhkaavat nopeasti leviävät taudit, jotka voivat puhjeta epidemioiksi, varoittaa EU:n katastrofiavusta vastaava komisaari.

Komissaari Kristalina Georgieva vieraili Pakistanissa ja tapasi viranomaisia, avustustyöntekijöitä sekä tulvauhreja. Georgieva kuvasi tuhoa kauheaksi ja sanoi tuhoalueen olevan noin viisi kertaa Belgian kokoinen.

"Olen hyvin huolissani epidemioista", Georgieva totesi lehdistökonferenssissa. Veden välityksellä leviävät taudit ovat yleistyneet viime päivinä huolestuttavasti. EU:n ulkoministerit tapaavat ensi viikolla ja neuvottelevat toimenpidestrategiasta.

Monsuunikauden ennätykselliset tulvat ovat jo tappaneet 1 500-2 000 ihmistä sekä tuhonneet yli miljoona kotia ja noin 3,4 hehtaaria viljelysmaata. Kaiken kaikkiaan tulvan vaikutuksista kärsii noin 17 miljoonaa ihmistä.

EU-maat ovat luvanneet hätäapuun 230 miljoonaa euroa, josta EU:n suoraan antaman rahoituksen osuus on 70 miljoonaa euroa. Kaikkiaan tämä on yli puolet YK:n alun perin asettamasta kokonaistavoitteesta.

Pakistan tarvitsee apua myös jälleenrakentamiseen, mutta siihen tarvittavaa avustussummaa ei ole vielä määritelty. Myöhemmin syksyllä Islamabadissa järjestetään avunantajakokous.

 

Lisää EU:n humanitaarisesta avusta Pakistanissa Englishfrançais

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä