Διαδρομή πλοήγησης

Κίνδυνος για επιδημίες στο Πακιστάν - 30/08/2010

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα συναντά Πακιστανούς πλημμυροπαθείς © EU

Οι Πακιστανοί που σώθηκαν από τις πλημμύρες απειλούνται από επιδημία υδατογενών νόσων οι οποίες εξαπλώνονται με ταχείς ρυθμούς, δήλωσε, επιστρέφοντας από το Πακιστάν, η επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής της στο Πακιστάν, η επίτροπος Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα συναντήθηκε με αξιωματούχους της χώρας, εργαζομένους στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας και πλημμυροπαθείς. Χαρακτήρισε την καταστροφή ως "τρομερή" καθότι εκτείνεται σε περιοχή πέντε φορές περίπου μεγαλύτερη από το Βέλγιο.

"Ανησυχώ για την εμφάνιση επιδημιών", τόνισε η κα Γκεοργκίεβα σε συνέντευξη Τύπου, βασιζόμενη στην ανησυχητική αύξηση των περιστατικών υδατογενών νόσων τις τελευταίες ημέρες. Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, που θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα, πρόκειται να συζητήσουν τη διαμόρφωση στρατηγικής για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι μουσώνες ευθύνονται για την απώλεια 1.500 έως 2.000 ανθρώπων, τον καταποντισμό περισσότερων από ένα εκατομμύριο σπιτιών και την καταστροφή καλλιεργειών περίπου 3,4 εκατ. εκταρίων. Έχουν πληγεί γύρω στα 17 εκατομμύρια άνθρωποι.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ δεσμεύτηκαν να καταβάλουν 230 εκατ. ευρώ ως έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια - στα οποία περιλαμβάνονται και χρηματοδοτήσεις της ΕΕ ύψους 70 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό καλύπτει περισσότερο από το ήμισυ της βοήθειας που έθεσαν ως αρχικό στόχο τα Ηνωμένα Έθνη.

Το Πακιστάν θα χρειαστεί επίσης βοήθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας. Το μέγεθος της βοήθειας αυτής, ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές. Αργότερα στο τρέχον έτος, θα διοργανωθεί στο Ισλαμαμπάντ διάσκεψη των χορηγών.

 

Περισσότερα για τη βοήθεια της ΕΕ στο Πακιστάν Englishfrançais

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι