Cale de navigare

Expo Shanghai 2010 continuă să fascineze vizitatorii - 05/08/2010

Pavilionul UE la Expo Shanghai 2010 © UE

Expoziţia universală continuă până la sfârşitul lunii octombrie. UE ilustrează tema principală, expunându-şi viziunea avangardistă asupra tehnologiilor urbane ale viitorului.

Expo Shanghai 2010 Englishfrançais este prima expoziţie universală organizată în afara Europei la care participă UE. Până în prezent, s-au înregistrat în jur de 37 de milioane de vizitatori şi nu suntem decât la jumătate de parcurs. Sub sloganul "Un oraş mai bun, o viaţă mai bună", tematica Expo 2010 este dezvoltarea urbană durabilă, într-o perspectivă de viitor, având în vedere că populaţia urbană reprezintă aproximativ jumătate din populaţia mondială, iar tendinţa este în creştere.

Zilnic, în jur de 30 000 de persoane vizitează pavilionul UE pentru a descoperi care este viziunea europeană asupra dezvoltării urbane de mâine.

Peste 5 milioane de persoane sunt aşteptate să viziteze pavilionul Belgia-UE English , unde îi aşteaptă un circuit în 3D într-o "Europă mai verde", în care sunt prezentate iniţiativele UE privind mediul urban şi combaterea schimbărilor climatice.

Pentru a sublinia importanţa comercială a sectorului tehnologiilor de mediu, Karel de Gucht, comisarul european pentru comerţ, a vizitat expoziţia la sfârşitul lunii iulie, cu ocazia "Zilelor comerţului". În prezent, China este cea mai dinamică piaţă de export pentru produsele europene (82 de miliarde de euro în 2009).

În luna septembrie, va avea loc o reuniune între experţi europeni şi chinezi, sub tema "O Europă mai verde pentru o lume mai verde". Aceştia vor discuta despre o cooperare mai strânsă între UE şi China în domeniul dezvoltării urbane.

În cursul următoarelor trei luni, pe lângă principalele evenimente consacrate viitorului urban, vizitatorii vor avea ocazia de a cunoaşte mai bine cultura europeană. În septembrie, cu ocazia festivalului european de operă, vizitatorii pavilionului UE vor putea regăsi ambianţa sălilor de concert. În octombrie, tineri artişti din toată Europa vor transforma cartierul european al Expo 2010 într-o imensă scenă în aer liber, cu ocazia Nopţii europene a artelor.

De asemenea, fotbalul figurează în programul expoziţiei. Toate meciurile Campionatului mondial de fotbal au fost retransmise pe un ecran gigantic în faţa pavilionului UE-Belgia. La sfârşitul lunii septembrie, Michel Platini, preşedintele UEFA şi totodată gazda pavilionului UE, îi va invita pe fanii balonului rotund să viziteze standul UE în cadrul Festivalului european de fotbal.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile