Navigointipolku

Shanghain Expo 2010 -maailmannäyttely puolivälissä - 05/08/2010

EU:n paviljonki Shanghain Expo 2010 -näyttelyssä © EU

Miljoonat kävijät ovat jo tutustuneet EU:n näyttelypaviljonkiin, jossa esitellään muun muassa kestävän kaupunkisuunnittelun teknologiaa.

Shanghaissa toukokuussa avattuun Expo 2010 -maailmannäyttelyyn Englishfrançais on jo tähän mennessä tutustunut noin 37 miljoonaa kävijää. Näyttelyn teemana on kaupunkien kestävä kehitys. Aihe on erittäin ajankohtainen, sillä noin puolet ihmiskunnasta asuu kaupungeissa, ja kaupunkilaisten osuus kasvaa koko ajan.

EU on mukana Euroopan ulkopuolella järjestettävässä maailmannäyttelyssä nyt ensi kertaa. EU:n ja Belgian yhteisessä paviljongissa English on vieraillut noin 30 000 kävijää päivässä. Näyttely on avoinna lokakuun loppuun asti, ja EU:n paviljonkiin tutustuneiden kokonaismäärän odotetaan nousevan yli viiteen miljoonaan. EU esittelee ympäristönsuojelu- ja kaupunkisuunnitteluhankkeitaan vierailijoille muun muassa kolmiulotteisen animaation avulla.

EU:n kauppapolitiikasta vastaava komissaari Karel De Gucht painotti ympäristöteknologian huipputuotteiden kaupan merkitystä, kun hän vieraili maailmannäyttelyssä heinäkuun lopussa. Kiina on EU:n nopeimmin kasvava vientimarkkina-alue. Vuonna 2009 viennin arvo oli 82 miljardia euroa.

Eurooppalaiset ja kiinalaiset asiantuntijat kokoontuvat syyskuussa keskustelemaan yhteistyömahdollisuuksista esimerkiksi kaupunkisuunnittelun alalla.

Kaupunkisuunnittelun lisäksi Expo 2010 -näyttelyssä esitellään maanosamme kulttuuria. Kohokohtia on syyskuun alussa järjestettävä eurooppalainen oopperafestivaali. Lokakuussa puolestaan on nuorten eurooppalaistaiteilijoiden toteuttama mittava Taiteiden yö -tapahtuma, joka valtaa näyttelyalueen koko eurooppalaisen osan.

Myös jalkapallo on mukana näyttelyohjelmassa. Jalkapallon MM-kisoja näytettiin suorana lähetyksenä EU:n paviljongin edessä, ja syyskuun lopussa järjestetään jalkapallofestivaali, johon osallistuu muun muassa Euroopan jalkapalloliiton puheenjohtaja Michel Platini.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä