Sti

Shanghai Expo 2010: Spændende anden halvleg - 05/08/2010

EU's pavillon på Expo 2010 i Shanghai © EU

På verdensudstillingen, der varer til udgangen af oktober, giver EU sit bud på fremtidens byer.

Omkring 37 millioner mennesker har fået et indblik i bæredygtig byudvikling her halvvejs i Expo 2010 Englishfrançais . Det er den første verdensudstilling, EU deltager i uden for Europa. Dermed har udstillingen vist vejen for ca. halvdelen af jordens befolkning - for nu bor hver anden i en by, og tendensen er stigende.

Under mottoet "Bedre by, bedre liv" har EU i de sidste tre måneder tiltrukket omkring 30 000 besøgende til sin pavillon hver dag. Her kan de se den europæiske vision for miljøvenlige storbyer.

På den belgisk-europæiske pavillon English venter man i alt over fem millioner besøgende, som får alt at vide om EU's initiativer for miljø- og klimabeskyttelse ved en rundgang med tredimensionelle billeder.

Fremtidsrettede produkter som miljøteknologi er også en vigtig handelsvare. Det blev understreget i slutningen af juli, hvor EU's handelskommissær, Karel De Gucht, deltog i verdensudstillingens "Trade Days". Kina er EU's hurtigst voksende eksportmarked - i 2009 blev der i solgt varer for i alt 82 milliarder euro (over 600 milliarder kroner) til riget i midten.

Til september samles europæiske og kinesiske eksperter under parolen "Et grønnere Europa for en grønnere verden" for at diskutere et styrket samarbejde mellem EU og Kina om byudvikling.

Ud over hovedattraktionen, fremtidens byer, kan besøgende på udstillingen i de næste tre måneder også opleve europæisk kultur på tæt hold: På den europæiske operafestival i begyndelsen af september genskaber musikere fra EU stemningen fra de europæiske operahuse på EU-pavillonen. Og på den europæiske kunstnat i begyndelsen af oktober laver unge kunstnere fra hele EU det europæiske kvarter om til en stor friluftstribune.

Under anden halvdel af Expo 2010 kommer der igen fodbold på programmet: I de seneste uger er alle VM-kampe blevet vist live på storskærm ved EU's pavillon. Og i slutningen af september byder UEFA's præsident, Michel Platini, som også er fadder for EU's pavillon, på europæisk fodboldfestival.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links