Navigacijska pot

Šanghaj 2010: EU prvič na svetovni razstavi zunaj Evrope - 03/05/2010

Na svetovni razstavi v Šanghaju se bo EU prvič predstavila najširši kitajski javnosti.

Evropska unija se v kitajskem industrijskem in finančnem središču Šanghaju Englishfrançais prvič predstavlja na svetovni razstavi zunaj Evrope. Paviljon EU bo na povabilo Kitajske, druge največje trgovinske partnerice EU, šest mesecev odprt za obiskovalce.

V skupnem paviljonu English se predstavlja tudi Belgija, ki bo 1. julija prevzela šestmesečno predsedovanje EU. V "evropski četrti" bodo obiskovalci našli večino drugih držav članic EU, tudi Slovenijo.

Organizatorji pričakujejo več kot 70 milijonov obiskovalcev. Belgijsko-evropski paviljon je obiskal tudi že predsednik Evropske komisije José Manuel Barroso.

EU želi pod geslom "Inteligentna Evropa" prebivalcem Kitajske in obiskovalcem z vsega sveta predstaviti dosežke Evrope brez meja, denimo program Erasmus in evro. Med poudarki tridimenzionalnega ogleda so še varstvo okolja, zgodovina Evrope in njene znamenitosti, kot sta Akropola in Eifflov stolp.

Ponudbo paviljona dopolnjujejo zanimive prireditve: znanstveni festival, koncerti, gledališke predstave, svoje mesto pa ima tudi evropski nogomet. Pod pokroviteljstvom predsednika evropske nogometne zveze UEFA Michela Platinija bo v okviru tematskega tedna ekipa evropskih nogometnih zvezd odigrala tekmo s kitajskimi nasprotniki.

Evropska unija na svetovni razstavi v Šanghaju 2010 English

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave