Kruimelpad

EU-première bij de Expo 2010 in Sjanghai - 03/05/2010

Op de wereldtentoonstelling in Sjanghai stelt de EU zich voor het eerst voor aan een breed Chinees publiek.

Voor het eerst is de Europese Unie vertegenwoordigd op een wereldtentoonstelling buiten Europa. Vanaf 1 mei is de EU zes maanden lang te zien in de financiële en handelsmetropool Sjanghai Englishfrançais . De EU is uitgenodigd door China, de op één na belangrijkste handelspartner van de EU.

De EU deelt haar paviljoen English met België, dat vanaf deze zomer voor een half jaar voorzitter van de EU is. In de "Europese wijk" van de Expo zijn ook de meeste EU-landen vertegenwoordigd.

Op de Expo worden meer dan 70 miljoen bezoekers verwacht. Ook Commissievoorzitter Barroso heeft het Belgisch-Europese paviljoen al bezocht.

Onder het motto "intelligent Europa" wil de EU de Chinese bevolking en gasten uit de hele wereld laten kennismaken met de verworvenheden van een Europa zonder grenzen, zoals het Erasmusprogramma en de euro. Bovendien is er een 3D-film over de EU te zien, waarin milieubescherming, de Europese geschiedenis en bezienswaardigheden zoals de Akropolis en de Eiffeltoren centraal staan.

Verder worden er culturele evenementen georganiseerd, zoals een wetenschapsfestival, concerten en theatervoorstellingen. Maar ook het Europees voetbal komt aan bod: UEFA-voorzitter Michel Platini wordt beschermheer van het EU-paviljoen en tijdens een speciale themaweek is er een wedstrijd tussen Europese en Chinese voetbalsterren.

De Europese Unie op de Expo 2010 in Sjanghai English

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links