Navigációs útvonal

Sanghaji Világkiállítás (2010): az EU ázsiai premierje - 03/05/2010

Az EU első ízben mutatkozik be a kínai nagyközönségnek.

Az Európai Unió első alkalommal képviselteti magát Európán kívül megrendezett világkiállításon: május 1-jétől kezdődően 6 hónapon keresztül európai uniós pavilon várja a látogatókat a Sanghaji Englishfrançais Világkiállításon. A uniós részvételt Kína, az EU második legfontosabb világkereskedelmi partnere szorgalmazta.

Az EU Belgiummal közös pavilonban English várja majd az érdeklődőket (emlékeztetőül: az ország idén nyáron veszi át a 6 hónapra szóló soros uniós elnökséget). A közös pavilonnak a szervezők ott biztosítottak helyet, ahol a legtöbb uniós tagállami kiállítóhely is megtalálható.

A szervezők több mint 70 millió látogatót várnak a hatalmas ipari központba és pénzügyi világvárosba, Sanghajba. A közös belga-uniós pavilon egyik legelső vendége José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke volt.

Az "intelligens Európa" mottóval fémjelzett kiállítással az EU a határok nélküli Európa vívmányait (Erasmus csereprogram, közös valuta stb.) kívánja bemutatni a kínaiaknak, illetve a világ többi részéről érkezőknek. Az EU emellett háromdimenziós megjelenítési eljárással mutatja be a látogatóknak az uniós környezetvédelmi erőfeszítéseket, Európa történelmét és a kontinens turistalátványosságait, pl. az Akropoliszt és az Eiffel-tornyot.

Számos egyéb kulturális eseményre is sor kerül: az érdeklődőket tudományos fórum, koncertek és színdarabok várják, illetve futball-mérkőzést is megtekinthetnek: az egyik tematikus héten európai futballsztárok mérkőznek majd meg kínai játékosokkal. Az uniós pavilon védnöke Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vezetője.

Az EU a Sanghaji Világkiállításon (2010) English

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek