Navigointipolku

EU Shanghain maailmannäyttelyssä - 03/05/2010

EU esittäytyy kiinalaisyleisölle Shanghain Expo 2010 -maailmannäyttelyssä.

Euroopan unioni osallistuu ensimmäistä kertaa maailmannäyttelyyn, joka järjestetään Euroopan ulkopuolella. Shanghain Englishfrançais Expo 2010 -näyttely avataan 1. toukokuuta, ja se jatkuu puoli vuotta. Kiina on EU:n toiseksi tärkein kauppakumppani.

EU on samassa näyttelypaviljongissa English kuin Belgia, josta tulee heinäkuussa EU:n puheenjohtajamaa. Paviljonki sijaitsee näyttelyalueen eurooppalaisessa osassa lähellä muiden EU-maiden paviljonkeja.

Näyttelyyn odotetaan yli 70 miljoonaa kävijää. Komission puheenjohtaja José Manuel Barroso on jo vieraillut EU:n paviljongissa.

EU haluaa tutustuttaa näyttelyvieraat esimerkiksi Erasmus-ohjelmaan ja euroon. Kolmiulotteisen animaation avulla esitellään lisäksi ympäristönsuojelua sekä EU:n historiaa ja nähtävyyksiä, kuten Akropolista ja Eiffelin tornia.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään myös tiedetapahtumia, kulttuuritilaisuuksia, konsertteja ja teatteriesityksiä. Eurooppalaista jalkapalloakaan ei ole unohdettu. UEFA:n puheenjohtaja Michel Platini on EU-paviljongin kummi, ja erityisen teemaviikon aikana eurooppalaisten huippujalkapalloilijoiden joukkue pelaa kiinalaisia vastaan.

Euroopan unioni Shanghain Expo 2010 -maailmannäyttelyssä English

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä