Διαδρομή πλοήγησης

Σαγκάη 2010: πρεμιέρα για την ΕΕ - 03/05/2010

Με το περίπτερό της στην παγκόσμια έκθεση της Σαγκάης, η ΕΕ κάνει την πρώτη της εμφάνιση μπροστά στο πολυπληθές κινεζικό κοινό.

Είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ εκπροσωπείται σε παγκόσμια έκθεση εκτός Ευρώπης: η Ένωση θα έχει για 6 μήνες (από την 1η Μαΐου) το δικό της περίπτερο στη Σαγκάη Englishfrançais - μετά από ειδική πρόσκληση της Κίνας, του δεύτερου σημαντικότερου εμπορικού της εταίρου.

Η ΕΕ μοιράζεται το περίπτερο English - στον ευρωπαϊκό εκθεσιακό χώρο όπου βρίσκονται τα περίπτερα των περισσοτέρων κρατών μελών - με το Βέλγιο, τη χώρα που αναλαμβάνει αυτό το καλοκαίρι την εξάμηνη εκ περιτροπής προεδρία της Ένωσης.

Αναμένονται πάνω από 70 εκατομμύρια επισκέπτες στην έκθεση, η οποία πραγματοποιείται στο πιο γνωστό βιομηχανικό και οικονομικό κέντρο της Κίνας. Ένας από τους πρώτους επιφανείς επισκέπτες του βελγο-ευρωπαϊκού περιπτέρου ήταν ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με θέμα την "ευφυή Ευρώπη", η ΕΕ επιδιώκει να προβάλει τα επιτεύγματά της, όπως το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus και το ενιαίο νόμισμα, όχι μόνο στους Κινέζους, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Επίσης, η προστασία του περιβάλλοντος, η ιστορία της Ευρώπης και σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα, όπως η Ακρόπολη και ο πύργος του Άιφελ, αναδεικνύονται μέσα από μια τρισδιάστατη προβολή με κινούμενη εικόνα.

Παρών στην έκθεση είναι και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός: επιστημονικό φεστιβάλ, διάφορες συναυλίες και θεατρικά έργα, αλλά και ποδόσφαιρο με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί, που είναι και ένας από τους χορηγούς του περιπτέρου. Στο πλαίσιο μιας ειδικής θεματικής εβδομάδας, μια ομάδα αστέρων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα αγωνιστεί με αντίπαλο κινεζική αντίστοιχη ομάδα.

Η ΕΕ στην έκθεση της Σαγκάης 2010 English

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι