Sti

EU-premiere på Expo 2010 i Shanghai - 03/05/2010

Ved verdensudstillingen i Shanghai præsenterer EU for første gang sig selv for et stort kinesisk publikum.

For første gang optræder EU på en verdensudstilling uden for Europa. Fra den 1. maj præsenterer EU sig i industri- og finansbyen Shanghai Englishfrançais . Kina - EU's næststørste handelspartner - er vært for begivenheden.

EU deler pavillon English med Belgien, der sidder i EU's formandsstol i andet halvår af 2010. I "det europæiske kvarter" på udstillingen finder man EU ved siden af de fleste medlemslande.

Der ventes over 70 millioner besøgende på verdensudstillingen. Kommissionens formand har allerede besøgt den belgisk-europæiske pavillon.

Under mottoet "intelligent Europa" vil EU dele succeshistorier fra det grænseløse EU - som uddannelsesprogrammet Erasmus og den fælles valuta - med både den kinesiske befolkning og besøgende fra hele verden. Og i en tredimensionel rundvisning kan man også lære om miljøbeskyttelse, Europas historie og seværdigheder som Akropolis og Eiffeltårnet.

Der bydes også på kulturelle begivenheder: videnskabsfestival, koncerter og teaterforestillinger - og fodbolden bliver heller ikke glemt. Med UEFA's præsident Michel Platini som fadder for EU's pavillon bydes der i en særlig temauge på fodboldkamp mellem et hold med europæiske stjerner og deres kinesiske kolleger.

EU på Shanghai Expo 2010 English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links