Navigációs útvonal

Balról jobbra: Catherine Ashton, Hillary Clinton és Ban Ki Mun© EU

Az EU 1,2 milliárd euró értékű segély nyújtására tett ígéretet Haiti újjáépítése és hosszú távú fejlesztése céljából.

A finanszírozásra irányuló döntés bejelentésére a múlt héten New Yorkban megrendezett, Haitival foglalkozó ENSZ-konferencián Englishespañolfrançais került sor.

Az adományozó országok összesen 7,3 milliárd euró (9,9 milliárd dollár) összegű segélyt ajánlottak fel Haitinak, hogy a januári pusztító erejű földrengés után újjáépítse az országot. Az összeg több mint fele (5,3 milliárd dollár) már 2010–2011-ben felhasználható. Haiti erre az időtartamra csupán 3,9 milliárd dollárt kért.

Catherine Ashton, az EU külügyi főképviselője olyan 10 évre szóló gazdasági tervet szorgalmaz, amely az újjáépítésen túl a fejlesztésre és a gazdasági növekedésre összpontosítana.

„Haiti újjáépítéséhez a fejlesztési partnerek hosszú távú kötelezettségvállalására van szükség” – nyilatkozta. Az EU régóta a karib-tengeri szigetország egyik legnagyobb adományozója.

A fejlesztés fellendítése és a lakosság életszínvonalának növelése érdekében Krisztalina Georgieva, a humanitárius segítségnyújtásért felelős biztos a „munkáért készpénzt” elv alkalmazását, illetve kis összegű kölcsönök nyújtását javasolta.

A földrengés következtében több mint 200 000 ember vesztette életét és több mint egymillióan váltak hajléktalanná. Az EU eddig 300 millió euró értékű humanitárius segélyt folyósított Haitinak.

Uniós segítség Haitinak: további információk Englishespañolfrançais

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek