Sti

Fra venstre: Catherine Ashton, Hillary Clinton og Ban Ki-moon© EU

EU lover over 1,2 milliarder euro til genopbygning og langsigtet udvikling af Haiti

Beslutningen om støtte blev bekendtgjort på en FN-konference om Haiti Englishespañolfrançais , der blev holdt i New York i sidste uge.

Alt i alt lovede donorlandene 7,3 milliarder euro (ca. 50 milliarder kroner), så landet kan blive genopbygget efter det voldsomme jordskælv i januar. Lidt over halvdelen af beløbet blev lovet for 2010-2011. Haiti havde kun bedt om godt 20 milliarder kroner for denne periode.

EU's udenrigschef, Catherine Ashton, ønsker en tiårsplan, der skal handle om mere end genopbygning. I stedet skal der sættes fokus på vækst og udvikling.

"EU anerkender, at hvis Haiti skal genopbygges, kræver det også et langsigtet tilsagn fra udviklingspartnerne", udtaler hun. EU har længe været en af det caribiske lands største donorer.

EU-kommissær for humanitær bistand, Kristalina Georgieva, foreslår, at der bruges ordninger med penge for arbejde og små lån. På den måde får udviklingen en saltvandsindsprøjtning, og haitianerne får indflydelse på deres egen skæbne.

Jordskælvet kostede over 200 000 mennesker livet og gjorde mere end en million hjemløse. EU har allerede givet 300 millioner euro (over 2 milliarder kroner) i humanitær bistand.

Mere om EU's hjælp til Haiti. Englishespañolfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links