Cale de navigare

Cutremurele din Haiti - UE coordonează ajutoarele europene - 15/01/2010

Catedrala din Port-au-Prince după cutremure  © UE

Suma alocată iniţial pentru asistenţa de urgenţă este de 3 milioane de euro, dar s-ar putea mări.

Un cutremur cu magnitudinea de 7.0 grade pe scara Richter a lovit Haiti în ziua de 12 ianuarie. La câteva ore de la producerea dezastrului, UE a oferit 3 milioane de euro pentru asistenţă de urgenţă.

Ţările UE au reacţionat rapid, activând mecanismul de protecţie civilă şi permiţând UE să coordoneze măsurile de sprijin ale fiecărui stat membru. Echipele europene au ajuns la faţa locului şi au început operaţiunile de căutare şi salvare. Au fost trimise, de asemenea, echipamente de primă necesitate: instalaţii de purificare a apei, spitale de campanie şi corturi.

„Trebuie să arătăm, aşa cum am făcut în repetate rânduri, că suntem într-adevăr o „comunitate globală”, capabilă să găsească resursele necesare pentru a salva şi reconstrui vieţi”, a spus Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe, Catherine Ashton.

Alături de partenerii internaţionali, experţii Comisiei Europene evaluează în prezent nevoile cele mai urgente. Fondurile vor fi probabil suplimentate după identificarea acestor nevoi.

Detalii despre ajutorul umanitar al UE în Haiti Englishfrançais

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile