Navigointipolku

EU:lta apua Haitin maanjäristyksen uhreille - 15/01/2010

Port-au-Princen katedraali maanjäristyksen jälkeen © EU

EU on jo osoittanut kolme miljoonaa euroa humanitaariseen apuun Haitin maanjäristyksen uhreille ja on varautunut tarvittaessa antamaan lisää.

Tammikuun 12. päivänä Haitia vavisutti maanjäristys, joka oli voimakkuudeltaan 7,0 Richterin asteikolla mitattuna. Jo muutaman tunnin kuluttua järistyksestä EU oli ryhtynyt toimiin kolmen miljoonan euron suuruisen katastrofiavun toimittamiseksi perille.

EU-maat aloittivat nopeasti yhteistyön pelastuspalvelumekanisminsa kautta, ja EU koordinoi kunkin maan toimittamaa apua. Etsintä- ja pelastushenkilöstöä on jo saapunut EU-maista Haitiin ja ryhtynyt töihin. Haitiin on myös toimitettu vedenpuhdistimia, kenttäsairaaloita ja telttoja sekä muuta välineistöä.

EU:n ulkoasiainedustaja Catherine Ashton totesi, että EU:n on jälleen tässä yhteydessä osoitettava olevansa globaali yhteisö, jolla on ihmishenkien pelastamiseen ja jälleenrakentamiseen tarvittavia resursseja.

Katastrofiavun asiantuntijat selvittävät ja arvioivat parhaillaan Haitin kiireellisimpiä avustustarpeita. Heidän selvityksensä perusteella todennäköisesti annetaan lisärahoitusta humanitaarisen apuun maanjäristyksen uhrien hyväksi.

Lisää EU:n humanitaarisesta avusta Haitissa Englishfrançais

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä