Διαδρομή πλοήγησης

Σεισμός στην Αϊτή: η ΕΕ παρέχει συντονισμένη βοήθεια - 15/01/2010

Καθεδρικός ναός του Πορτ-ο-Πρενς μετά τον σεισμό © EU

Έχει ήδη δρομολογηθεί ένα πρώτο ποσό ύψους 3 εκατ. ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων και έπεται συνέχεια.

Στις 12 Ιανουαρίου σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Αϊτή. Μέσα σε λίγες ώρες μετά τον σεισμό η ΕΕ διέθεσε ποσό ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για άμεση στήριξη των πληγέντων.

Οι χώρες της ΕΕ ανταποκρίθηκαν άμεσα κινητοποιώντας τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας, μέσω του οποίου η ΕΕ συντονίζει τη βοήθεια που προσφέρουν οι χώρες της. Ομάδες έρευνας και διάσωσης από την ΕΕ έχουν ήδη φθάσει και αναλάβει δράση στον τόπο της καταστροφής. Έφθασαν επίσης είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, όπως συστήματα απολύμανσης του νερού, κινητές νοσοκομειακές μονάδες και σκηνές.

"Πρέπει να δείξουμε, όπως κάναμε και στο παρελθόν, ότι είμαστε πράγματι μια ‘παγκόσμια κοινότητα', ικανή να βρίσκει τους πόρους που απαιτούνται για να σώζονται ζωές και να δίνεται ελπίδα για το μέλλον," ανέφερε χαρακτηριστικά η Κάθριν Άστον, ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για τις εξωτερικές υποθέσεις.

Αυτή τη στιγμή οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής, μαζί με διεθνείς εταίρους στην Αϊτή, αξιολογούν την κατάσταση για να εντοπίσουν τις πλέον επείγουσες ανάγκες. Μετά τον εντοπισμό των αναγκών, ενδέχεται να χορηγηθεί περαιτέρω χρηματοδότηση.

Περισσότερα για την ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ στην Αϊτή Englishfrançais

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι