Navigacijska pot

Podpiramo razvoj: obvladajmo podnebne spremembe in recesijo - 19/10/2009

Na prireditvi v Stockholmu, ki bo predstavila prizadevanja EU za krepitev razvoja, bo sodelovalo približno 4 000 udeležencev iz 1 500 organizacij.

Rdeča nit letošnjih Evropskih razvojnih dnevov je „državljani in razvoj“, prireditev pa se bo posvetila učinkom globalnega segrevanja in recesije na revne države.

Čeprav so revnejše države ponavadi najmanj odgovorne za svetovne razmere, pa ravno one najbolj trpijo zaradi gospodarske krize in posledic podnebnih sprememb.

Višja gladina morja, širjenje puščav ter pogostejše in hujše naravne nesreče lahko pahnejo na milijone ljudi v revščino in uničijo ves dosedanji napredek pri uresničevanju razvojnih ciljev novega tisočletja Englishfrançais . Zaradi gospodarske krize se je zmanjšal tudi obseg pomoči, ki jo razvite države namenjajo državam v razvoju, kar je ogrozilo zanesljivost preskrbe s hrano v že tako ranljivih območjih.

Evropski razvojni dnevi na enem mestu združijo politike, državne uradnike, nevladne organizacije, gospodarstvenike, akademike, raziskovalce in novinarje ter tako omogočijo povezovanje, izmenjavo izkušenj in iskanje novih partnerjev za razvojne projekte.

Na tridnevni prireditvi, ki se bo začela 22. oktobra, bodo organizirana izobraževanja, okrogle mize in delavnice. V razvojni vasi se bodo organizacije lahko predstavile udeležencem in javnosti ter ozaveščale o svojih ciljih.

Na prireditvi bodo podelili tudi več nagrad za dosežke na razvojnem področju. Med temi je novinarska nagrada Lorenzo Natali Englishespañolfrançais za kakovostno poročanje o človekovih pravicah, demokraciji in razvojnih vprašanjih. Nagrada „Mladi za razvoj“ je namenjena najstnikom, ki so s svojimi plakati ali videoposnetki najbolje prikazali razvojne dosežke v Afriki.

Evropska komisija bo 22. oktobra tudi izdala prvo evropsko poročilo o razvoju Englishfrançais, ki bo podlaga za razprave o odnosu EU do ranljivih držav podsaharske Afrike.

EU zagotavlja več kot polovico vse razvojne pomoči v svetu.

Evropski razvojni dnevi Englishfrançais

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave