Cale de navigare

Sprijin pentru dezvoltare - combaterea schimbărilor climatice şi a recesiunii economice - 19/10/2009

Aproximativ 4 000 de persoane, reprezentând 1 500 de organizaţii, sunt aşteptate la Stockholm pentru a participa la un eveniment care ilustrează eforturile UE de sprijinire a dezvoltării.

Având ca temă generală „cetăţenii şi dezvoltarea”, evenimentul din acest an aduce în prim plan două subiecte de actualitate - încălzirea globală şi recesiunea economică în ţările în curs de dezvoltare.

Chiar dacă, de cele mai multe ori, nu au nicio vină, acestea sunt afectate în mod deosebit de criza economică şi de schimbările climatice.

Creşterea nivelului mărilor, deşertificarea şi dezastrele naturale, din ce în ce mai frecvente şi mai grave, ar putea împinge milioane de oameni la limita sărăciei, compromiţând, totodată, progresele înregistrate în domeniul obiectivelor de dezvoltare ale mileniului Englishfrançais . În plus, actualul context economic a dus la reducerea ajutoarelor destinate ţărilor în curs de dezvoltare, motiv pentru care siguranţa alimentară în regiuni deja vulnerabile ar putea fi grav afectată.

Zilele europene ale dezvoltării le oferă politicienilor, funcţionarilor publici, ONG-urilor, oamenilor de afaceri, academicienilor, cercetătorilor şi ziariştilor participanţi ocazia de a forma reţele, de a face schimb de experienţă şi de a găsi noi parteneri pentru proiecte de dezvoltare.

Pe agenda evenimentului, care începe la data de 22 octombrie şi durează trei zile, sunt incluse o serie de ateliere, forumuri de discuţii şi sesiuni de formare. „Satul dezvoltării” le va da organizaţiilor şansa de a se prezenta în faţa delegaţiilor şi a publicului şi de a-şi promova obiectivele.

Se vor acorda mai multe premii pentru eforturi depuse în direcţia dezvoltării, inclusiv premiul pentru jurnalism Lorenzo Natali Englishespañolfrançais , menit să recompenseze activitatea jurnalistică în domeniul drepturilor omului, democraţiei şi dezvoltării. Premiul „Tinereţe şi dezvoltare” va fi acordat adolescenţilor care au realizat cele mai bune afişe sau materiale video pe tema dezvoltării umane în Africa.

La data de 22 de octombrie, UE va publica primul raport privind dezvoltarea europeană Englishfrançais. Acesta va reprezenta punctul de plecare pentru o serie de discuţii privind relaţiile Uniunii Europene cu ţările „fragile” din Africa Subsahariană.

UE furnizează mai mult de jumătate din ajutorul global pentru dezvoltare.

Mai multe despre Zilele europene ale dezvoltării Englishfrançais

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile