Navigointipolku

Ilmastonmuutos ja talouden taantuma koettelevat kehitysmaita - 19/10/2009

Tukholmassa järjestettäville EU:n kehitysyhteistyöpäiville odotetaan noin 4 000 osallistujaa 1 500 organisaatiosta.

Tämänvuotisilla kehitysyhteistyöpäivillä, joiden yleisteemana on "kansalaiset ja kehitys", keskitytään ennen muuta ilmaston lämpenemisen ja taloudellisen taantuman seurauksiin kehitysmaissa.

Sekä taantuma että ilmastonmuutos vaikuttavat köyhiin maihin erityisen rajusti.

Merenpinnan nousu, aavikoituminen ja sekä määrältään että voimaltaan yhä mittavammat luonnonkatastrofit voivat sysätä miljoonat ihmiset köyhyyteen ja estää vuosituhannen kehitystavoitteiden Englishfrançais saavuttamisen. Nykyinen talouden ilmapiiri on lisäksi johtanut kehitysmaille annettavan apurahoituksen supistumiseen, mikä heikentää elintarviketurvaa muutenkin jo haavoittuvaisilla alueilla.

EU:n kehitysyhteistyöpäivillä poliitikot, virkamiehet, kansalaisjärjestöt, tutkijat sekä liike-elämän, yliopistomaailman ja viestintävälineiden edustajat voivat vaihtaa kokemuksia, verkostoitua ja löytää uusia kumppaneita kehitysyhteistyöhankkeisiinsa.

Kolmipäiväinen tapahtuma alkaa 22. lokakuuta, ja ohjelmassa on koulutustilaisuuksia, keskustelufoorumeita ja työpajoja. Erityisessä näyttelyosastossa järjestöillä on mahdollisuus esitellä tavoitteitaan ja toimintaansa kokouksen osanottajille ja suurelle yleisölle.

Kehitysyhteistyöpäivien yhteydessä jaetaan myös alan palkintoja kuten Lorenzo Natali -palkinto Englishespañolfrançais journalisteille, jotka ovat työllään edistäneet ihmisoikeuksia, demokratiaa ja kehitystä eri puolilla maailmaa. Nuorten kehitysyhteistyöpalkinnon saajat puolestaan ovat tehneet erityisen ansiokkaita julisteita tai videoita inhimillisestä kehityksestä Afrikassa.

Lokakuun 22. päivänä EU julkaisee myös ensimmäisen raportin EU:n kehitysyhteistyöpolitiikasta Englishfrançais. Sen pohjalta aletaan keskustella EU:n toimintalinjoista, miten tukea heikossa asemassa olevia Saharan eteläpuolisen Afrikan maita.

Yli puolet koko maailman kehitysavusta on EU:n ja sen jäsenmaiden rahoittamaa.

Lisää EU:n kehitysyhteistyöpäivistä Englishfrançais

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä