Διαδρομή πλοήγησης

Ανάπτυξη, κλιματική αλλαγή και ύφεση στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος - 19/10/2009

Περίπου 4.000 άτομα από 1.500 οργανώσεις αναμένεται να συμμετάσχουν σε εκδήλωση στη Στοκχόλμη που θα προβάλει τις προσπάθειες της ΕΕ για την τόνωση της ανάπτυξης.

Με κυρίαρχο σύνθημα «πολίτες και ανάπτυξη», η φετινή εκδήλωση θα επικεντρωθεί στις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της ύφεσης στις φτωχότερες χώρες.

Αν και, κατά κανόνα, ευθύνονται λιγότερο από οποιονδήποτε άλλο, οι χώρες αυτές έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό τόσο από την οικονομική ύφεση όσο και από την κλιματική αλλαγή.

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, η απερήμωση και οι ολοένα συχνότερες και δριμύτερες φυσικές καταστροφές θα μπορούσαν να οδηγήσουν εκατομμύρια άτομα στη φτώχεια και να ανατρέψουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο παρελθόν όσον αφορά τους αναπτυξιακούς στόχους της χιλιετίας Englishfrançais . Επίσης, εξαιτίας της σημερινής οικονομικής συγκυρίας, έχει περιοριστεί το ύψος της βοήθειας προς τις αναπτυσσόμενες χώρες με αποτέλεσμα τη μείωση της επισιτιστικής ασφάλειας σε ήδη ευάλωτες περιοχές.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης φέρνουν σε επαφή πολιτικούς, στελέχη της δημόσιας διοίκησης, ΜΚΟ, επικεφαλής επιχειρήσεων, εκπροσώπους του ακαδημαϊκού χώρου, ερευνητές και μέσα ενημέρωσης και τους δίνουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεσμούς, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να βρουν νέους εταίρους για τα αναπτυξιακά τους σχέδια.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις ξεκινούν στις 22 Οκτωβρίου και περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες, φόρουμ συζητήσεων και συναντήσεις εργασίας. Ένα «αναπτυξιακό χωριό» δίνει την ευκαιρία σε συμμετέχουσες οργανώσεις να παρουσιάσουν τους στόχους και το έργο τους σε διαφόρους εκπροσώπους και στο κοινό.

Επίσης θα απονεμηθούν βραβεία σχετικά με την ανάπτυξη, όπως το βραβείο δημοσιογραφίας Lorenzo Natali Englishespañolfrançais για αριστεία στην κάλυψη γεγονότων σχετικών με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και την ανάπτυξη. Το βραβείο νέων για την ανάπτυξη απονέμεται σε εφήβους για αφίσες ή βίντεο με θέμα την ανθρώπινη ανάπτυξη στην Αφρική.

Στις 22 Οκτωβρίου, η ΕΕ θα δημοσιεύσει επίσης την πρώτη ευρωπαϊκή έκθεση για την ανάπτυξη Englishfrançais, που θα αποτελέσει τη βάση συζητήσεων για τη στρατηγική της ΕΕ σε «ευάλωτες» χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Η ΕΕ χορηγεί πάνω από το ήμισυ της συνολικής αναπτυξιακής βοήθειας.

Περισσότερα για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης Englishfrançais

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι