Sti

EU hjælper udviklingslandene med at tackle klimaændringer og recession - 19/10/2009

De europæiske udviklingsdage i Stockholm sætter spot på EU's udviklingsarbejde og ventes at tiltrække 4 000 deltagere fra 1 500 organisationer.

Under temaet "befolkning og udvikling" fokuserer arrangementet i år på, hvordan de fattige lande påvirkes af den globale opvarmning og recessionen.

Den økonomiske krise og klimaændringerne har ramt de fattige lande særlig hårdt, selv om de bærer den mindste del af skylden.

Stigende vandstande, ørkendannelse og hyppigere og alvorligere naturkatastrofer kan tvinge millioner ud i fattigdom. Og meget af det arbejde, der er gjort for at nå de såkaldte millenniumudviklingsmål Englishfrançais , kan vise sig at være spildt. Den aktuelle økonomiske krise har desuden gjort indhug i mange landes udviklingsbistand. Det er gået ud over fødevaresikkerheden i områder, som i forvejen var sårbare.

De europæiske udviklingsdage giver politikere, embedsfolk, ngo'er, virksomhedsledere, universitetsfolk, forskere og journalister lejlighed til at mødes for at netværke, udveksle erfaringer og finde nye partnere til udviklingsprojekter.

Fra den 22. oktober og tre dage frem byder arrangementet på kurser, debatfora og workshops. Der vil være en "udviklingslandsby", hvor ngo'er kan præsentere deres arbejde og målsætninger for deltagerne og andre interesserede.

Der bliver også uddelt en række udviklingspriser, bl.a. Lorenzo Natali-prisen Englishespañolfrançais , der går til journalister for deres indsats for at oplyse om menneskerettigheder, demokrati og udviklingsforhold. Ungdomsprisen for udvikling præmierer de bedste plakater eller videoklip, der er lavet af unge – om menneskelig udvikling i Afrika.

Den 22. oktober offentliggør EU sin allerførste europæiske udviklingsrapport Englishfrançais. Den skal fungere som debatoplæg om EU's indsats over for de skrøbelige afrikanske lande syd for Sahara.

EU står for mere end halvdelen af verdens udviklingsbistand.

Mere om de europæiske udviklingsdage Englishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links