Навигационна пътека

Подкрепа за развитието - справяне с рецесията и изменението на климата - 19/10/2009

Около 4000 участници от 1500 организации се очакват в Стокхолм по случай проява, посветена на усилията на ЕС за подпомагане на развитието.

Тазгодишната проява е посветена на гражданите и развитието, а акцентът е върху последствията от глобалното затопляне и рецесията за по-бедните страни.

Въпреки че тези страни имат най-малка вина, те са особено силно засегнати от икономическия спад и изменението на климата.

Покачващото се морско равнище, образуването и разрастването на пустини и все по-честите и по-тежки природни бедствия могат да доведат милиони хора до бедност и да унищожат постигнатия напредък по Целите на хилядолетието за развитие Englishfrançais . Освен това настоящият икономически климат предизвика намаляване на помощите за развиващите се страни, понижавайки сигурността на прехраната във вече уязвими региони.

Европейските дни на развитието събират политици, държавни служители, неправителствени организации, водещи бизнесмени, учени, изследователи и представители на медиите и предоставят възможност за създаване на контакти, обмен на опит и намиране на нови партньори за проекти за развитие.

Тридневното събитие започва на 22 октомври и включва обучения, дискусионни форуми и работни семинари. „Градче“ на развитието дава възможност на организациите да се представят пред делегатите и публиката и да ги запознаят със своите цели.

Ще бъдат раздадени няколко свързани с развитието награди, включително наградата за журналистика „Лоренцо Натали“ Englishespañolfrançais за изключителни постижения в отразяването на темите за човешките права, демокрацията и развитието. Младежката награда за развитие ще бъде връчена на юноши за плакати или видеоклипове, посветени на човешкото развитие в Африка.

На 22 октомври ЕС ще публикува първия по рода си европейски доклад за развитието Englishfrançais. Той ще послужи за основа на обсъжданията на подхода на Съюза към „неукрепналите“ африкански страни на юг от Сахара.

ЕС осигурява повече от половината от световните помощи за развитие.

Повече за Европейските дни на развитието Englishfrançais

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки