Sti

Kinesisk delegation ved handelsforhandlinger mellem EU og Kina ©EF

Klimaændringer, finanskrise og økonomiske forbindelser i højsædet på topmødet mellem EU og Kina i Prag den 20. maj.

EU og Kina underskrev aftaler om at udvide samarbejdet inden for videnskab og teknologi, ren energi og små virksomheder. Samtidig understregede de deres engagement i et projekt, der skal demonstrere, hvordan man fremstiller elektricitet af kul uden udledning af CO2 – en af de væsentligste årsager til global opvarmning.

Parterne udvekslede også synspunkter forud for de internationale forhandlinger om klimaændringer i København til december. EU er stærk fortaler for, at nye økonomier som Kina skal begrænse deres CO2-udslip til gengæld for økonomisk støtte fra industrilandene.

Under drøftelserne af finanskrisen enedes EU og Kina om, at de internationale institutioner bør spille en større rolle med at overvåge økonomiske risici, og at de nye økonomier og udviklingslandene bør have mere at skulle have sagt i disse institutioner. Under de forhandlinger på højt niveau, som parterne førte tidligere på måneden, blev det understreget, at handel og investeringer er nøglen til økonomisk genopretning.

EU og Kina diskuterede også menneskerettigheder i Tibet og konflikterne i Sri Lanka, Afghanistan og Pakistan. I alle tre lande står Kina med stor indflydelse.

Mere om forbindelserne mellem EU og Kina English (en) français (fr)

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links