Cale de navigare

Obama şi Barroso la conferinţa de presă © CE

Lansarea unei rachete de către Coreea de Nord suscită discuţii aprinse la summitul UE-SUA.

La 5 aprilie, a avut loc la Praga summitul UE-SUA. Liderii UE, alături de preşedintele Barack Obama, au condamnat lansarea rachetei nord-coreene şi au purtat discuţii češtinaEnglishfrançais privind situaţia economică, schimbările climatice, energia şi comerţul.

Printre temele abordate se numără programul nuclear iranian, pacea în Orientul Mijlociu şi asistenţa pentru Afganistan şi Pakistan.

Coreea de Nord a efectuat lansarea rachetei la numai câteva ore înainte de începerea summitului de la Praga, ultima etapă a vizitei lui Barack Obama în Europa, în calitate de preşedinte al SUA.

Consiliul European şi SUA au elaborat o declaraţie comună češtinaEnglishfrançais în care se menţionează faptul că scopul programului de rachete balistice al Coreei de Nord este de „a se dota cu capacitatea de a ameninţa ţările apropriate sau îndepărtate cu arme de distrugere în masă”.

În ceea ce priveşte schimbările climatice English, preşedintele Barroso a declarat că există o convergenţă din ce în ce mai strânsă între Europa şi SUA, ambele părţi urmând să-şi intensifice cooperarea.

Preşedintele Obama a afirmat că Statele Unite sunt pregătite să conducă o acţiune internaţională menită să reducă arsenalul nuclear. Ambele părţi şi-au repetat angajamentul în vederea finalizării discuţiilor din cadrul rundei Doha privind comerţul mondial.

Săptămâna trecută, preşedintele american s-a aflat la Londra pentru reuniunea G20 privind criza economică mondială şi la Strasbourg, unde a participat la un summit NATO consacrat celei de-a 60-a aniversări a alianţei militare.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile