Navigointipolku

EU ja USA haluavat tiivistää yhteistyötään - 06/04/2009

Presidentti Barack Obama ja komission puheenjohtaja José Manuel Barroso lehdistötilaisuudessa © EC

EU–USA-huippukokous tuomitsi Pohjois-Korean ohjuskokeen

EU-johtajat tuomitsivat Pohjois-Korean sunnuntaisen ohjuskokeen voimakkaasti tapaamisessaan Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman kanssa. Prahassa 5.4. pidetyssä EU–USA-huippukokouksessa vaihdettiin näkemyksiä češtinaEnglishfrançais myös talouteen, ilmastonmuutokseen, energiaan ja kauppaan liittyvistä kysymyksistä.

EU:n ja Yhdysvaltain johtajat keskustelivat lisäksi Iranin ydinohjelmasta, Lähi-idän rauhanpyrkimyksistä ja Afganistanille ja Pakistanille annettavasta avusta.

Pohjois-Korea teki ohjuskokeensa vain muutamaa tuntia ennen huippukokouksen alkua.

EU–USA-huippukokouksen antamassa yhteisessä lausunnossa češtinaEnglishfrançais todettiin, että Pohjois-Korean ballististen ohjusten ohjelman tavoitteena on kyky uhata niin lähellä kuin kaukanakin olevia maita joukkotuhoasein.

EU-komission puheenjohtajan José Manuel Barroson mukaan myös ilmastonmuutosta English koskevat EU:n ja Yhdysvaltain kannat ovat lähentymässä ja yhteistyötä aiotaan jatkossa tiivistää.

Presidentti Obama totesi Yhdysvaltain olevan valmis johtamaan kansainvälisiä pyrkimyksiä, jotta maailman ydinasevarastoja voitaisiin pienentää. Obaman presidenttikauden ensimmäisen EU-vierailun aikana molemmat osapuolet vahvistivat myös, että niiden tavoitteena on saattaa pitkään pysähdyksissä olleet maailman kauppaneuvottelut päätökseen.

EU–USA-huippukokouksen alla presidentti Obama osallistui talouskriisiä käsitelleeseen G20-maiden kokoukseen Lontoossa ja sotilasliitto Naton 60-vuotisjuhlien yhteydessä järjestettyyn huippukokoukseen Strasbourgissa.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä