Sti

Obama og Barroso ved pressekonferencen © EF

Opsendelse af nordkoreansk raket møder hård kritik på topmøde mellem EU og USA.

På topmødet i Prag fordømte EU's ledere og USA's præsident Barack Obama på det kraftigste Nordkoreas raketaffyring. De udvekslede også synspunkter češtinaEnglishfrançais om bl.a. økonomi, klimaændringer, energi og handel.

Andre emner på dagsordenen var Irans atomprogram, fred i Mellemøsten og bistand til Afghanistan og Pakistan.

Den nordkoreanske raket blev affyret blot få timer inden topmødet den 5. april, som var sidste stop på Barack Obamas første besøg i Europa som amerikansk præsident.

EU og USA sagde i en fælles erklæring češtinaEnglishfrançais om Nordkoreas missilprogram, at dets formål var at "sætte landet i stand til at true lande i nær og fjern med masseødelæggelsesvåben".

Om indsatsen mod klimaændringerne English sagde kommissionsformand José Manuel Barroso, at EU og USA er ved at finde fælles fodslag og vil arbejde tættere sammen fremover.

Barack Obama sagde, at USA er parat til at gå foran i det internationale arbejde med at få reduceret verdens atomvåbenarsenaler. Både EU og USA bekræftede deres vilje til at få afsluttet de internationale handelsforhandlinger (Doharunden), der har stået i stampe længe.

Inden mødet med EU havde Barack Obama været i London til G20-topmøde og i Strasbourg for at markere 60-året for NATO, hvor Anders Fogh Rasmussen blev udpeget som alliancens næste generalsekretær.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links