Navigointipolku

Kehitysmaiden talouskasvun edellytykset puntarissa - 26/05/2008

Kaupunkiliikennettä - Kiina

Kehitysmaiden kestävä ja oikeudenmukainen talouskasvu edellyttää hyvää johtajuutta ja sitoutumista maailmantalouteen.

Talouskasvua ja kehitystä selvittäneen työryhmän Englishespañolfrançais raportin sanoma on selkeä:  kehitysmaiden talouskasvu riippuu suuresti niiden poliittisista johtajista ja talouden toimijoista.

Nobel-palkittu professori Michael Spence ja aluepolitiikasta vastaava komissaari Danuta Hübner esittelivät ryhmän raportin Englishespañolfrançais Brysselissä. Raportin mukaan kehitysmaiden talouskasvun kannalta on oleellista, että ne toimivat osana maailmantaloutta ja että niitä hallitaan käytännönläheisesti ja avoimesti. Tämän lisäksi on tärkeää, että

  • sekä julkisia että yksityisiä varoja sijoitetaan koulutukseen, terveyteen ja infrastruktuuriin
  • ympäristö- ja energia-asioihin kiinnitetään huomiota
  • kaupungistumisen haasteisiin vastataan.

Näitä yleislinjoja on sovellettava kunkin maan paikallisten tarpeiden mukaisesti.

Raportissa muistutetaan lisäksi, että talouskasvu on väline eikä itsessään päämäärä. Ilman talouskasvua köyhyyden torjunnassa ei voida onnistua. 

Raportin laatineen riippumaton työryhmän päätelmät perustuvat analyysiin, jossa tarkasteltiin 13:a maata, joiden talouskasvu on ollut yli 7 % vähintään 25 vuoden ajan toisen maailmansodan jälkeen. Tarkastelun kohteina olivat Botswana, Brasilia, Hongkong, Indonesia, Japani, Kiina, Korea, Malesia, Malta. Oman, Singapore, Taiwan ja Thaimaa.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä