Διαδρομή πλοήγησης

Για μια γρήγορη, βιώσιμη και δίκαιη οικονομική ανάπτυξη - 26/05/2008

Κυκλοφορία αυτοκινήτων στην Κίνα τη νύχτα

Οι αναπτυσσόμενες χώρες μπορούν να επιτύχουν έναν υψηλό, βιώσιμο και δίκαιο ρυθμό ανάπτυξης, εάν οι ηγέτες τους αναλάβουν τη δέσμευση να τις εντάξουν στην παγκόσμια οικονομία.

To μήνυμα της έκθεσης που παρουσίασαν στις Βρυξέλλες δύο μέλη της Επιτροπής Οικονομικής Μεγέθυνσης και Ανάπτυξης Englishespañolfrançais, ο νομπελίστας Μάικλ Σπενς και η αρμόδια Επίτροπος για την περιφερειακή ανάπτυξη Ντανούτα Χιούμπνερ, είναι σαφές: οι αναπτυξιακές προοπτικές των αναπτυσσομένων χωρών εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους πολιτικούς τους ηγέτες και τους οικονομικούς φορείς.

Πέρα από τη συμμετοχή στην παγκόσμια οικονομία και τη χρηστή διαχείριση, τα βασικά στοιχεία μιας γρήγορης και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης είναι, σύμφωνα με την έκθεση, Englishespañolfrançaisτα εξής:

  • οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και της αστικής ανάπτυξης·
  • το περιβάλλον και η ενεργειακή απόδοση·
  • οι δεσμοί ανάμεσα στις πόλεις και στην ύπαιθρο.

Η αναλογία αυτών των στοιχείων εξαρτάται από τις συγκεκριμένες συνθήκες κάθε χώρας.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι η ανάπτυξη είναι μόνο το μέσο και όχι ο σκοπός: χωρίς οικονομική ανάπτυξη ο αγώνας ενάντια στη φτώχεια είναι εκ των προτέρων χαμένος.

Τα πορίσματα της έκθεσης για την οικονομική μεγέθυνση- καρπός έρευνας δύο ετών –βασίζονται στην εξέταση των οικονομικών μεγεθών χωρών που γνώρισαν ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης πάνω από 7 % για είκοσι πέντε και πλέον έτη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μεταξύ των οποίων, η Μποτσουάνα, η Βραζιλία, η Κίνα, η Κορέα, το Χονγκ Κονγκ, η Ινδονησία, η Ιαπωνία, η Μαλαισία, η Μάλτα, το Ομάν, η Σιγκαπούρη, η Ταϊβάν και η Ταϊλάνδη.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι