Sti

Hurtig, bæredygtig og retfærdig vækst - 26/05/2008

Bytrafik i Kina

Udviklingslandene kan opnå høj, bæredygtig og retfærdig vækst, hvis deres ledere engagerer sig helhjertet i den globale økonomi.

Budskabet er klart i den rapport fra Kommissionen for Vækst og Udvikling Englishespañolfrançais, der netop er blevet præsenteret i Bruxelles af to af medlemmerne, nemlig nobelpristageren Michael Spence og EU-kommissæren for regionalpolitik, Danuta Hübner: udviklingslandenes vækstmuligheder afhænger i høj grad af deres politiske ledere og økonomiske aktører.

Udviklingslandene skal deltage i den globale økonomi og have et godt lederskab, for at de kan opnå hurtig og bæredygtig vækst. Derudover peger rapporten Englishespañolfrançais på:

  • offentlige og private investeringer i uddannelse, sundhed og byplanlægning
  • miljø og energieffektivitet
  • forbindelserne mellem byer og landdistrikter.

Sammensætningen af disse ingredienser skal afpasses efter de enkelte landes situation.

Rapporten minder desuden om, at vækst er et middel og ikke et mål i sig selv. Uden vækst er kampen mod fattigdommen tabt på forhånd.

Vækstrapportens konklusioner efter to års arbejde er baseret på en analyse af økonomier, der har haft en vækstrate på over 7 % i 25 år eller mere efter anden verdenskrig, herunder Botswana, Brasilien, Hongkong, Indonesien, Japan, Kina, Malaysia, Malta, Oman, Singapore, Sydkorea, Taiwan og Thailand.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links