Sökväg

Ta ställning för en bättre värld - 16/05/2008

EU belönar journalister som försvarar mänskliga rättigheter, demokrati och utveckling.

EU uppmanar journalister i hela världen att delta i Lorenzo Natali-tävlingen Englishespañolfrançais för yttrandefrihet (pågår till och med den 30 juni 2008).

Louis Michel, kommissionär med ansvar för utveckling och humanitärt bistånd förklarar vad priset betyder: ” Utan information, utan media, tappar världen kunskapen om det som varit, kännedomen om nutiden och debatten om framtiden”.

Lorenzo Natali-priset är en viktig del av EU:s utvecklingspolitik Englishfrançais. Åtgärder till försvar av demokratin och de mänskliga rättigheterna ses i det sammanhanget som bidrag till gott styre, fred och framsteg i utvecklingsländerna.

I år är tävlingen öppen för journalistik i alla medier (radio, television, press och internet) i hela världen. Pristagarna får dela på sammanlagt 50 000 euro. Prisutdelningen kommer att äga rum vid en ceremoni i november i samband med årets Europeiska utvecklingsdagar Englishfrançais i Strasbourg.

Vid bedömningen av tävlingsbidragen har kommissionen till sin hjälp två av världens mest kända pressammanslutningar: Reportrar utan gränser och World Association of Newspapers, som företräder över 18 000 publikationer på fem kontinenter.

Lorenzo Natali var en frihetskämpe som hyllas för sitt hjältemod under befrielsekriget i det ockuperade Italien 1944.

Anmälningsblankett–Lorenzo Natali-tävlingen Englishespañolfrançais

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar