Navigacijska pot

Evropska novinarska nagrada za boljši svet - 16/05/2008

Evropska komisija je objavila razpis za nagrado za novinarje, ki se zavzemajo za človekove pravice, demokracijo in razvoj.

Za nagrado Lorenzo Natali Englishespañolfrançais za svobodo govora se lahko potegujejo novinarji z vsega sveta. Rok za oddajo prispevkov je 30. junij 2008.

Komisar za humanitarno pomoč Louis Michel je poudaril pomen nagrade: „Brez informacij in brez sredstev obveščanja se svet ne bi več zavedal preteklosti, poznal sedanjosti in razpravljal o prihodnosti.“

Nagrada Lorenzo Natali, ki jo podeljujejo vsako leto, je pomembna za razvojno politiko EU Englishfrançais, v kateri igra zavzemanje za demokracijo in človekove pravice pomembno vlogo pri spodbujanju dobrega upravljanja, miru in napredka v državah v razvoju.

Letos se za nagrado lahko prvič potegujejo novinarji iz vseh medijev (radio, televizija, tisk in internet). Nagrade v skupni višini 50 000 EUR bodo podelili na slovesnosti novembra 2008 med evropskimi razvojnimi dnevi Englishfrançais v francoskem Strasbourgu.

Evropska komisija bo pri ocenjevanju prispevkov sodelovala s priznanima svetovnima novinarskima organizacijama: Novinarji brez meja (Reporters Without Borders) in Svetovno združenje časopisov (World Association of Newspapers), ki zastopa več kot 18 000 publikacij na petih celinah.

Lorenzo Natali je bil odlikovan za svoj pogum pri boju za osvoboditev Italije izpod nemške okupacije leta 1944, pozneje pa je bil tudi podpredsednik Evropske komisije.

Prijavnica za nagrado Lorenzo Natali Englishespañolfrançais

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave