Cale de navigare

Luptând pentru o lume mai bună - 16/05/2008

Premiul european Lorenzo Natali îi recompensează pe jurnaliştii care apără drepturile omului, democraţia şi dezvoltarea.

Uniunea Europeană invită jurnaliştii din lumea întreagă să se înscrie la concursul Lorenzo Natali Englishespañolfrançais, consacrat libertăţii de exprimare. Data limită de participare este 30 iunie 2008.

Explicând semnificaţia acestui premiu, comisarul pentru ajutor umanitar, Louis Michel, a declarat: „Informarea şi mijloacele de comunicare ne permit să nu ne uităm trecutul, să ne trăim prezentul şi să luăm parte la dezbaterea despre viitor.”

Premiul Lorenzo Natali ocupă un loc important în politica europeană de dezvoltare Englishfrançais. Iniţiativele menite să promoveze democraţia şi să apere drepturile omului sunt considerate a fi o cale către buna guvernare, către pace şi progres în ţările în curs de dezvoltare.

În acest an, concursul se adresează tuturor mijloacelor de comunicare (radio, televiziune, presă şi internet) din întreaga lume. Valoarea totală a premiilor este de 50 000 de euro. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc în luna noiembrie, la Strasbourg, în cadrul manifestării organizate cu ocazia ediţiei din 2008 a Zilelor europene ale dezvoltării Englishfrançais.

Pentru jurizarea concursului, Comisia va colabora cu două dintre cele mai cunoscute asociaţii internaţionale de presă : Reporters Without Borders şi World Association of Newspapers, care reprezintă peste 18 000 de publicaţii de pe cinci continente.

Lorenzo Natali a fost un luptător pentru pace, omagiat pentru vitejia sa în războiul de eliberare a Italiei de sub ocupaţie, în 1944.

Formularul de înscriere pentru concursul Lorenzo Natali Englishespañolfrançais

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile