Kruimelpad

Zeg waar het op staat, voor een betere wereld - 16/05/2008

Europese prijs voor journalisten die opkomen voor mensenrechten, democratie en ontwikkeling.

De EU nodigt journalisten van over de hele wereld uit zich in te schrijven voor de Lorenzo Natali-prijs Englishespañolfrançais voor de vrijheid van meningsuiting (sluitingsdatum 30 juni 2008).

Commissaris voor humanitaire hulp Louis Michel legt uit waarom de prijs zo belangrijk is: "Zonder informatie, zonder de media, verliest de wereld de herinneringen aan het verleden, het bewustzijn van het heden en het debat over de toekomst."

De Lorenzo Natali-prijs maakt een belangrijk onderdeel uit van het ontwikkelingsbeleid van de EU Englishfrançais dat democratie en mensenrechten verdedigt als stappen in de richting van goed bestuur, vrede en vooruitgang in ontwikkelingslanden.

Dit jaar kunnen alle journalistieke media (radio, televisie, pers en internet) van over de hele wereld zich inschrijven. Er is in totaal 50 000 euro aan prijzengeld te verdelen. De winnaars worden in het zonnetje gezet op de prijsuitreiking tijdens de Europese ontwikkelingsdagen Englishfrançais 2008 in november te Straatsburg.

Voor de beoordeling van de inzendingen werkt de Commissie samen met twee van de meest gerenommeerde persverenigingen ter wereld: Reporters Without Borders, en de World Association of Newspapers, die in totaal meer dan 18 000 bladen uit alle vijf werelddelen vertegenwoordigt.

Lorenzo Natali, voormalig EU-commissaris, heeft in 1944 meegevochten om Italië te bevrijden van de Duitsers.

Deelnameformulier - Lorenzo Natali-prijs Englishespañolfrançais

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links