Navigációs útvonal

A szó fegyverével egy jobb világért - 16/05/2008

Újságíróverseny a szólásszabadság jegyében, az emberi jogok, a demokrácia és a haladás előmozdításáért.

Az EU által alapított Lorenzo Natali-díj elnyeréséért idén 2008. június 30-ig szállhatnak ringbe az újságírók – a világ minden tájáról.

„Tudósítások, sajtóbeszámolók híján a világ elveszítené képességét arra, hogy emlékezzen a múltra, feltárja a mát, és vitát folytasson a jövőről” – hangsúlyozta a díj jelentőségét méltató beszédében Louis Michel, az EU humanitárius segélyezésért felelős biztosa.

A Lorenzo Natali-díj szervesen illeszkedik az EU fejlesztési politikájához Englishfrançais, amely a fejlődő világ vonatkozásában a demokrácia és az emberi jogok védelmét  a helyes kormányzás, béke és fejlődés felé vezető út fontos állomásának tekinti.

Az idei versenyen egyaránt indulhatnak rádiós, televíziós, internetes újságírók és a nyomtatott sajtó munkatársai. A győztesek összesen 50 000 euró összegű díjazásban részesülnek. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a 2008. évi strasbourgi európai fejlesztési napok Englishfrançais keretében idén novemberben kerül majd sor .

A Bizottság munkatársai mellett a pályaművek elbírálásában rangos újságíró-szervezetek – a Riporterek Határok Nélkül és a világ több mint 18 000 sajtótermékét képviselő Lapkiadók Világszövetsége – küldöttei is részt vesznek.

Nevét a díj Lorenzo Natali olasz szabadságharcosról és politikusról kapta. Natali először 1944-ben, Olaszország felszabadítása során szerzett kimagasló érdemeket, majd a hetvenes-nyolcvanas években az Európai Bizottság alelnökeként tevékenykedett.

Nevezési űrlap – Lorenzo Natali újságíróverseny Englishespañolfrançais

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek