Navigointipolku

EU:n toimittajapalkinto – paremman maailman puolesta - 16/05/2008

Vuoden 2008 Lorenzo Natali -palkinnon hakuaika on alkanut. Palkinto myönnetään toimittajille, jotka ovat työllään edistäneet ihmisoikeuksia, demokratiaa ja kehitysmaiden olojen parantamista.

EU-komissio kutsuu toimittajia kaikkialta maailmasta osallistumaan sananvapauden edistämiseksi tarkoitettuun Lorenzo Natali -palkintokilpailuun Englishespañolfrançais. Hakemukset on tehtävä viimeistään 30. kesäkuuta.

Humanitaarisesta avusta vastaava komissaari Louis Michel korostaa toimittajien työn tärkeyttä. ”Ilman tiedonvälitystä ja tiedotusvälineitä meillä ei ole tietoisuutta menneisyydestä, tietoa tästä hetkestä eikä keskustelua tulevaisuudesta”, hän toteaa.

Lorenzo Natali -palkinto on tärkeä osa EU:n kehitysyhteistyöpolitiikkaa Englishfrançais, jonka tavoitteita ovat demokratian, rauhan ja ihmisoikeuksien puolustaminen, hyvän hallinnon edistäminen ja edistyksen vauhdittaminen kehitysmaissa.

Tänä vuonna palkintoa voi hakea missä tahansa tiedotusvälineessä – radiossa, televisiossa, lehdistössä tai verkkojulkaisuissa – tehdystä työstä. Maailmanlaajuisessa kilpailussa on jaossa yhteensä 50 000 euron palkinnot. Palkintojenjakotilaisuus järjestetään eurooppalaisten kehitysyhteistyöpäivien Englishfrançais yhteydessä Strasbourgissa marraskuussa.

EU-komissio tekee palkintoehdokkaiden arvioinnissa yhteistyötä useiden maailmanlaajuisten lehdistöjärjestöjen kanssa. Tunnetuimpia ovat Toimittajat ilman rajoja ja World Association of Newspapers, joka edustaa yhteensä yli 18 000:aa julkaisua viidessä maanosassa.

Lorenzo Natali kunnostautui toisen maailmansodan aikana vapaustaistelijana Italian miehityksen päätösvaiheessa vuonna 1944. Hän toimi myös Euroopan komission varapuheenjohtajana vuosina 1977–1989.

Lorenzo Natali -palkinnon hakulomake Englishespañolfrançais

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä