Διαδρομή πλοήγησης

Αγώνας για έναν καλύτερο κόσμο - 16/05/2008

H EE βραβεύει τους δημοσιογράφους που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και την ανάπτυξη.

Η ΕΕ καλεί τους δημοσιογράφους όλου του κόσμου να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό για το βραβείο Λορέντζο Νατάλι Englishespañolfrançais υπέρ της ελευθερίας του λόγου (προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουνίου 2008).

Εξηγώντας τη σημασία του βραβείου, ο αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια Επίτροπος Λουί Μισέλ δήλωσε τα εξής: “Χωρίς πληροφόρηση, χωρίς μέσα ενημέρωσης, ο κόσμος χάνει τη μνήμη του παρελθόντος, τη γνώση του παρόντος και τον προβληματισμό για το μέλλον.”

Το βραβείο Λορέντζο Νατάλι αποτελεί σημαντικό κομμάτι της αναπτυξιακής πολιτικής της ΕΕ Englishfrançais στο πλαίσιο της οποίας η δράση για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελεί μέσο για την ενίσχυση της χρηστής διοίκησης, της ειρήνης και της προόδου στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Εφέτος, ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ραδιόφωνο, τηλεόραση, έντυπος τύπος και Διαδίκτυο) όλου του κόσμου. Τα βραβεία θα είναι συνολικού ύψους 50.000 ευρώ και θα απονεμηθούν στους νικητές σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο 2008 στο Στρασβούργο με την ευκαιρία της εκδήλωσης για τις ευρωπαϊκές ημέρες ανάπτυξης Englishfrançais.

Για τη διοργάνωση του διαγωνισμού η Επιτροπή συνεργάζεται με δύο από τις γνωστότερες δημοσιογραφικές ενώσεις στον κόσμο: τους "Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα" και την "Παγκόσμια Ένωση Εφημερίδων" που αντιπροσωπεύει πάνω από 18.000 έντυπα στις πέντε ηπείρους.

Ο Λορέντζο Νατάλι αγωνίστηκε για την ελευθερία και τιμήθηκε για την ανδρεία του στον πόλεμο του 1944 για την απελευθέρωση της Ιταλίας.

Έντυπο συμμετοχής στο διαγωνισμό Lorenzo Natali Englishespañolfrançais

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι